SKANDALČINA TRESE NBA: Suspenzija od 25 utakmica za jednog od najboljih centara na svetu!
Centar Sansa Diandre Ejton u duelu sa našim Nikolom Jokićem, Foto: AP/Matt York

krši pravila

SKANDALČINA TRESE NBA: Suspenzija od 25 utakmica za jednog od najboljih centara na svetu!

Ejton je bio prvi pik na draftu 2018. godine

Objavljeno: 17:36h

Centar Finiks Sansa, prvi pik na prošlogodišnjem draftu, Diandre Ejton, suspendovan je na 25 utakmica pošto je prekršio antidoping pravila najjače lige sveta.

Navodno, on je bio pozitivan na diuretike, lekove koji pomažu organizmu da se oslobodi viška tečnosti, uglavnom vode i natrijuma.

Sansi i Ejton su o suspenziji obavešteni već u četvrtak uveče.

Prema ESPN, Asocijacija igrača NBA je već počela sa pripremanjem slučaja u nameri da kaznu smanji ili u potpunosti ukine. Navodno, odbrana će biti zasnovana na tome da mladi centar 'nije namerno' konzumirao nedozvoljene supstance.

"Želim da se izvinim svojoj porodici, kompletnoj franšizi Sansa, mojim saigračima, partnerima, našim navijačima... Bila je ovo nenamerna greška. Nažaost, uneo sam u svoje telo nešto čega nisam bio svestan", oglasio se 21-godišnjak.

"Jasno mi je kakve ovo posledice može da ima na druge i zbog toga mi je veoma žao. Razočaran sam jer sam izneverio svoj tim. Nastaviću da radim sa Asocijacijom na slučaju i nadam se da ćemo pronaći rešenje."

Ejton je bio prvi pik na draftu 2018. godine. U pobedi nad Kingsima u sredu je zabeležio 18 poena, 11 skokova i četiri blokade.

Bonus video

(Espreso.co.rs/sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.