OTKRIVEN RAZLOG KATASTROFE? Da li je Micić ovom izjavom objasnio zašto smo ostali bez medalje na Mundobasketu?
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

IZNEO MIŠLJENJE

OTKRIVEN RAZLOG KATASTROFE? Da li je Micić ovom izjavom objasnio zašto smo ostali bez medalje na Mundobasketu?

- Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije je na nedavnom Svetskom prvenstvu igrala ispod očekivanja i nije uspela da se okiti medaljom, iako je bila jedan od favorita.

Vasilije Micić je dao jedan opširan intervju za štampano izdanje "Novosti" i dotakao se brojnih tema, a pričao je i tragediji koja ga je zadesila.

Vasa smatra da smo imali veliki kvalitet, ali da je problem bio u nečemu drugom i da ego mora da se povinuje interesu tima.

- Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. Osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku klupsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude 'taj', a trener treba sve to da prihvati, desi se da nešto ne klikne. Španija je imala četiri igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili za njih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego mora da se povinuje interesu tima - rekao je Micić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.