VELIKA ISPOVEST MICIĆA POSLE TRAGEDIJE: Nisam ja heroj! Sale mi je rekao da idem kući, ali majka je želela da igram
Vasilije Micić, Foto: STARSPORT/XINHUA

OTVORIO DUŠU

VELIKA ISPOVEST MICIĆA POSLE TRAGEDIJE: Nisam ja heroj! Sale mi je rekao da idem kući, ali majka je želela da igram

- Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno

Objavljeno:

Vasilije Micić je pokazao ko je i šta je na Mundosbaketu u Kini. Iako mu je preminula majka, srpski as je smogao snage i odigrao Svetsko prvenstvo, a u razgovoru za "Novosti" je otvorio dušu i otvoreno pričao o svemu.

- Mislim da su mediji preterivali. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno - rekao je Vasa i nastavio:

- Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: "Idi kući". Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku - priča Micić.

Rekao je i da mu je bilo teško već tri godine.

- Od januara je počela priča da ćemo imati najbolju reprezentaciju u istoriji. Moja želja je bila da budem tu od početka priprema, ali je njeno stanje postajalo sve gore. Još tokom finalne serije turskog prvenstva sa Fenerbahčeom stanje se pogoršalo. Uprkos svemu, bio sam fokusiran na košarku i tokom priprema i tokom Svetskog prvenstva. Već tri godine sam igrao sa tim saznanjem. Nisam mogao da budem srećan, ali sam uspevao da s ekoncentrišem na košarku - priča sjajni plejmejker.

Dotakao se i prkiazanog u Kini.

- Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude "taj", a trener treba sve to da prihvati desi se da nešto ne klikne. Španija je imala 4 igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili za njih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima - rekao je Micić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.