OSVETA BUDUĆNOSTI ZVEZDI ZA FINALE ABA LIGE: Crveno-beli se umorili protiv Fenera, Podgoričani slavili u Pioniru!
Lorenco Braun protiv Danila Nikolića, Foto: Starsport©

aba liga, 2. kolo

OSVETA BUDUĆNOSTI ZVEZDI ZA FINALE ABA LIGE: Crveno-beli se umorili protiv Fenera, Podgoričani slavili u Pioniru!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog"

Objavljeno: 22:03h

Crvena zvezda je platila ceh pobede nad Fenerbahčeom, pošto ju je u gotovo praznoj Hali Pionir (zbog incidenata u prošlogodišnjem finalu) Budućnost pobedila sa 89:81 u 2. kolu ABA lige.

Od samog starta Podgoričani su došli u prednost, koju su čuvali sve do treće četvrtine. Tada je Zvezda na krilima Džejmsa Gista uspela da preokrene, čak i povede sa osetnijom razlikom, ali su se gosti vratili, pa i poveli pre kraja te deonice.

Sve od tog momenta, ekipa Milana Tomića nije uspevala da se vrati u prednost, a Subotićevi momci su odlično uspevali da održavaju razliku od +5 do +7. Posebno za to su bili zaslužni Danilo Nikolić i Suad Šehović koji su pogodili po četiri trojke.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Hasan Martin sa 17 poena, pratili su ga Džastin Kobs sa 16 (neki su bili odsudni), kao i Suad Šehović sa 15, ali i Nikolić i Nikola Ivanović sa po 14.

U poraženom sastavu sjajan je bio Džejms Gist, ali je on stao u četvrtoj četvrtini, do kada je postigao 27 poena. Jedini dvocifreni pored njega bili su Bili Beron sa 11 i Čarls Dženkins sa deset poena, a sedam asistencija dodao je Filip Čović.

Sve to bilo je nedovoljno, pa sada tabela ABA lige izgleda ovako:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog"

KRAJ! Budućnost je slavila u Pioniru!

39' Trojka Bilija Berona, Zvezda se vraća na -4, ali pogađa Kobs na drugoj strani i čini se da će ovo biti nedostižna prednost.

38' Budućnost ima 83:76. Davidovac sa linije penala ponovo smanjuje na -5, ali nikako da se crveno-beli više od toga primaknu.

37' Sjajan ali-up i pogodak Hasana Martina od tablu. Budućnost opet na +7 na manje od tri minuta do kraja. Davidovac na drugoj strani vraća na -5.

36' Pogađa Faje od tablu. 79:74 za goste.

35' Ni tajm-aut nije urodio plodom. Budućnost povećava prednost sa linije slobodnih bacanja. Kobs je bio precizan 79:72.

34' Druga trojka BIlija Berona u ovoj deonici. Probudio se i samo je -2. Međutim, Bamford uzvraća istom merom, opet je +5, 77:72. Tajm-aut Tomića.

33' Danilo Nikolić pogađa četvrtu trojku, Budućnost ima +5. Prazan hod Crvene zvezde već nekoliko minuta.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Nastavlja Danilo Nikolić da sipa trojke, ovo je njegova treća, deveta za goste, koji pred poslednju deonicu imaju 66:63.

30' Budućnost je povela dvojkom Kobsa sa 61:60, ali je Ćović ostavio lepu asistenciju za Odža, pa je ponovo u prednosti šampion Srbije. Okrenula je Budućnost ponovo na 62:63, pa je Odžo dao jedno od dva bacanja za novi egal.

29' Prazan hod Crvene zvezde u poslednjih tri minuta. Nijedna ekipa ne uspeva da se odvoji, rezultat je 60:57 za srpski tim.

28' Zakucavanje Hasana Martina, samo je -3, Tomić ljut, tražio je tajm-aut.

27' Lepi poeni Nikole Ivanovića. Dribling, pa poludistanca za -4. Koraci Gista na drugoj strani. Branko Lazić je povisio na +6 sa linije penala.

Branko Lazić i Milan Tomić
Branko Lazić i Milan Tomić foto: Starsport©

26' Džejms Gist ima 27 poena, Zvezda ima +6. Kakva partija bivšeg igrača Panatinaikosa, za svaku pohvalu.

25' Zvezda konačno vodi i to sa 56:52. Odlična odbrana šampiona ABA lige i Srbije u drugom poluvremenu.

24' Istom merom uzvraća Lorenco Braun, koji se probudio u drugom poluvremenu.

23' Novim poenima Gista, ovog puta sa linije penala, Zvezda ponovo izjednačuje. Međutim, opet vode gosti, nova trojka, osma. Ovu je dao Nikolić, bila je to njegova druga.

22' 49:47 za goste. Pogodio je Lorenco Braun.

21' 20 poena Džejmsa Gista. Bivši igrač Partizana očigledno da se dobro snašao u crveno-belom, ali sa druge strane Suad Šehović postiže četvrtu trojku i svoj 15. poen.

POLUVREME! Ostalo je 42:44 za Podgoričane. Džejms Gist strelac čak 18 poena, Suad Šehović 12, uz tri trojke i jednu 2+1 situaciju.

20' Trojkom Nikole Ivanovića Budućnost dolazi do 42:40, ali Džejms Gist je već dao 18 poena i ponovo poravnao. Ima i četiri skoka plus tri asistencije. Ivanović u narednom napadu ponovo vraća prednost svom timu, pa je Tomić tražio tajm-aut pred poslednji napad u poluvremenu.

18' Odličan Džejms Gist na ovom meču, ponovo je dobio asistenciju od Čovića, opet je nerešeno 37:37.

17' Šta radi Suad Šehović. Treća njegova trojka posle divne finte šuta. Opet vode gosti.

16' Zvezda je došla do prednosti. Tim Milana Tomića ima već 12 asistencija, a dao je 14 koševa iz igre. Čović za Gista, rezultat je 35:33.

15' Rezultat te nesportske je pet poena Zvezde u istom napadu. Prvo dva bacanja Ognjena Dobrića, a onda i trojka Filipa Čovića. 31:31. Međutim, Kobs vraća prednost gostima, 31:33.

14' Devet poena Suada Šehovića. On i Martin dali su više od pola poena svoje ekipe. Na drugoj strani, međutim, upravo Šehović pravi nesportski faul nad Gistom.

13' Divan ali-up Filipa Čovića za Džejmsa Gista.

12' Zvezda smanjuje na -4, ali Danilo Nikolić odmah vraća na +6. Za sada ima 2/3 šut iz igre. Dženkins daje osmi poen, pa je rezultat 24:28.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 20:26 gubi Zvezda.

10' Trojka Čarlsa Dženkinsa za 17:21.

9' Ognjen Dobrić zakucava skoro isto kao protiv Fenerbahčea za 12:19, a onda iz nove kontre smanjuje i na 14:19. Vratila se i konsolidovala Zvezda pred sam kraj prve četvrtine, pa je Slobodan Subotić morao da traži tajm-aut.

7' Nova trojka Suada Šehovića, Budućnost ima maksimalnih +6, a u narednom napadu i Nikolić čini to isto. +9 vode gosti, alarmantna situacija za šampione ABA lige. U igru ulazi Mohamed Faje.

6' Zakucavanje Derika Brauna po čeonoj liniji.

5' Budućnost ima +5, velika prednost u prvoj četvrtini za goste do koje se došlo tako što je Šehović dao trojku. Tomić je morao da zove tajm-aut.

4' Džejms Gist je upisao četvrti poen, Bili Beron se upisao, a Hasan Martin za Budućnost je dao već osam od 10 poena svog tima. 8:10 je rezultat.

3' Samo šest poena na meču za sada. Zvezda vodi sa 4:2. Međutim, poenima Džastina Kobsa Budućnost preokreće na 6:4.

1' Meč je počeo, prvi napad ima Budućnost, promašila je, a onda divan ali-up Brauna i Gista. Zvezda je povela na prelep način.

20.00 - Sve je spremno za početak meča pred praznom renoviranom Halom Pionir.

Prisetimo se najzanimljivijih dešavanja iz finalne serije protekle sezone ABA lige

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.