U EVROLIGI AKO NE IGRAŠ 3 MINUTA, IZGUBIO SI: Kada je protivnik na konopcima, moraš da ga nokautiraš!
Milan Tomić je bio jako nezadovoljan igrom svojih izabranika, Foto: Beta/Branislav Božić

Jasna PORUKA MILANA tOMIĆA

U EVROLIGI AKO NE IGRAŠ 3 MINUTA, IZGUBIO SI: Kada je protivnik na konopcima, moraš da ga nokautiraš!

Trener Zvezde posle poraza od Panatinaikosa kaže da su ovakvi problemi u igri normalni na početku sezone

Objavljeno: 08:36h

Crvena zvezda se nije proslavila na povratku u Evroligu. Jadranski šampion ne samo da je poražen od Panatinaikosa u prvom takmičarskom meču sezone, već je kroz tri četvrtine prikazao ne baš dobru igru, koja se uglavnom zasnivala na individualnim rešenjima pojedinaca.

Samo su u prvih 10 minuta crveno-beli igrali kako se to očekuje od ekipe koju su izgradili tokom leta, ali su potom pali u narednih 30 minuta.

- Da bismo pobedili Panatinaikos moramo da igramo 40 minuta. U Evroligi ako ne igraš tri minuta, izgubio si - jasan je bio trener Milan Tomić.

- Bili smo nervozni u prvom poluvremenu, žurili smo mnogo i to je nešto što želimo da promenimo. U nastavku smo igrali agresivniju odbranu i počeli smo da kontrolišemo skok. Kalates je odradio sjajan posao, posebno u trećoj četvrtini. Moramo da imamo bokserski instinkt, kada je protivnik na konopcu, moramo da ga nokautiramo. Ali normalno je za ovaj deo sezone da se dešavaju opuštanja. Zajedno smo kratko vreme i moraćemo da popravimo to - dodao je Tomić.

Milan Tomić ističe da se u Evroligi mora igrati svih 40 minuta
Milan Tomić ističe da se u Evroligi mora igrati svih 40 minutafoto: Starsport©

Kada ne igrate dobro tokom većeg dela meča, tada čak i onda kada imate segment dobre igre, kod protivnika do izražaja dođe individualni kvalitet pojedinaca poput Kalatesa na ovom meču.

- Pokazalo se da je potrebno vreme i da oba tima mogu bolje. Ako analiziramo statistiku, Panatinaikos je bio bolji u šutu za dva poena, mi smo bili bolji u šutu za tri, a oni sa slobodnih bacanja. Mi smo bili bolji u napravljenim ličnim greškama 27-17. Moramo da se spremamo za dalje.

Jedina svetla tačka u timu Zvezde bio je upravo bivši igrač PAO-a, Džejms Gist, koji je postigao 22 poena.

- Svi znaju Gista. I to i kao igrača i kao čoveka. U timu je da bi pomogao. Nastavlja karijeru na najvišem nivou. Želeo sam da ga sačuvam, pa mi je manje važno bilo da u igri za kasnije imam Odža - rekao je na kraju Milan Tomić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.