SHVATIO SAM ŠTA MOŽEMO I ŠTA NE MOŽEMO! Trinkijeri najavio da će tim "napredovati" do decembra, pričao i o Birči!
Andrea Trinkijeri na promociji novog dresa, Foto: Aleksandar Stojanović

za sada je zadovoljan odbranom

SHVATIO SAM ŠTA MOŽEMO I ŠTA NE MOŽEMO! Trinkijeri najavio da će tim "napredovati" do decembra, pričao i o Birči!

Italijanski stručnjak je istakao da ima još puno da se radi

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Partizan je u utorak na terenima na Kalemegdanu promovisao nove garniture dresova za sledeću sezonu.

Promociji su prisustvovali i trener Andrea Trinkijeri, i trojica igrača - Novica Veličković, Markus Pejdž i Ognjen Jaramaz.

Crno-beli tim je tokom vikenda učestvovao na izuzetno jakom turniru u Rumuniji, gde je osvojio prvo mesto i to pobedom u finalu nad Fenerbahčeom. Ali strateg Partizana ipak smatra da pobede i utakmice nisu bitne u ovom periodu priprema, već nešto drugo.

- Nisu bitne. Kako tim izgleda je bitno, kako radimo je bitno. Imamo puno, puno posla. U odbrani smo bili prava ekipa, na napadu još moramo da radimo. Novi igrači su se dosta brzo uklopili u sistem. Puno stvari još moramo da gledamo, da shvatamo, da organizujemo. Sve mi je jasno. Ove utakmice su mi poslužile da shvatim šta možemo i šta ne možemo. Nije vreme da budem zadovoljan. Vreme je da gledam, da znam gde koga da stavim i kako da se napravi sledeći korak.

Na pitanje da li je zadovoljan gde se ekipa nalazi u ovom trenutku, odnosno da li se nalazi tamo gde je on planirao da se nalaze u ovom delu priprema, Trinkijeri je rekao da na to pitanje ne može da odgovori.

- Ne mogu da odgovorim, jer nisam imao nikakva očekivanja, jer je potpuno nova ekipa i čekao sam da mi ekipa pokaže put. Napravio sam ekipu koja ima filozofiju u jednom sistemu, ali se ona posle mora videti na terenu, ako to njima prija. Neke stvari su me oduševile. Za neke stvari vidim da moramo dosta da radimo. Ali nisam imao očekivanja. Nisam rekao da 15. septembra moramo biti takvi i takvi... Kompletno se promenila košarka. To znači da ćemo biti u "napretku" sve do decembra, ali probaćemo da dobijemo svaku utakmicu koju igramo.

Crno-beli u četvrtak igraju novi prijateljski meč, protiv AEK-a u četvrtak. Međutim, Trinkijeri ne zna da li će reprezentativac Srbije, Stefan Birčević, koji je kasni u ponedeljak uveče stigao u Beograd iz Kine, igrati na tom meču.

- Prvo želim da se odmori, jer je celo leto bio na pripremama i da se vrati "svež" koliko je to moguće. Ne znam da li će igrati u četvrtak. Najverovatnije će se uklopiti u tim - poručio je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.