PARTIZAN SE SETIO KULTNIH LEGENDI NA PROMOCIJI DRESA: Obavezno poslušajte priču Dragoljuba Đuričića o Divcu!
Partizan je promovisao dresove za novu sezonu, Foto: Aleksandar Stojanović

Spektakularna promocija

PARTIZAN SE SETIO KULTNIH LEGENDI NA PROMOCIJI DRESA: Obavezno poslušajte priču Dragoljuba Đuričića o Divcu!

Crno-beli su napravili vrlo interesantan događaj i podsetili se nekih dresova iz prošlosti koje su nosile najslavnije generacije kluba

Objavljeno: 12:47h
Aleksa Radosavljević

Partizan je promovisao nove garniture dresova za predstojeću sezonu.

Crno-beli su na svojim terenima na Kalemegdanu predstavili javnosti opremu u kojoj će njihovi košarkaši nastupati u sezonu 2019/20.

Od promocije dresa klub je napravio jedan sjajan događaj tokom koga su se podsetili i slavne istorije najtrofejnijeg srpskog kluba, prisećajući se i dresova koje su nosile neke kultne generacije Partizana i legende kluba, ali i srpske i svetske košarke koje su te dresove nosile.

O svakom od tih velikana i dresova je govorio po jedan poznati "partizanovac".

Tako je bubnjar Dragoljub Đuričić dobio čast da se priseti Vlada Divca koji je bio predvodnik sjajne generacije iz druge polovine 80-tih godina koja je učestvovala na fajnal foru Kupa evropskih šampiona i osvojila Kup Radivoja Koraća.

Dragoljub Đuričić otkriva sliku sa Vladom Divcem
Dragoljub Đuričić otkriva sliku sa Vladom Divcemfoto: Aleksandar Stojanović

- Kad je došao u Partizan bio je mali od 2 metra i 12 centimetara. Igrom slučaja smo se povezali preko devojaka. Devojke su bile na FDU i onda smo bili usredsređeni jedan na drugoga. Tako da smo provodili puno vremena van terena zajedno, najčešće u Stupici

- Ono što je meni zanimljivo, je kad sam ga pitao posle Svetskog prvenstva u Španiji (1986.) kada smo za 50 sekundi u polufinalu protiv SSSR-a izgubili prednost od 9 poena, kako se osećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnela plasman u finale?! Ispričao mi je tada jednu od najtužnijih priča koje sam ikad u životu čuo "Ušao sam u halu, praznu. Sam. Seo sam i plakao. I molio sam Boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! U jednom trenutku mi je iza leđa došao Dalipagić, pomazio me po kosi i rekao mi "Ti si mlad, imaš puno, puno vremena da im vratiš sve ovo""! I verovali ili ne, da li je moguće da je Divac imao baš takvu karijeru, posle takvih reči?! A pogledajte samo jednu drugu stvar zbog čega ja Partizan volim? Ja Partizan ne volim mozgom, nisam nikad razmišljao racionalno, ali sam negde osetio tu atmosferu, to drugarstvo, to jedinstvo i mislim da su najveće titule koje su dolazile Partizanu, upravo dolazile iz zajedništva, iz te hemije koja je ludačka. Zato mi navijači kažemo da se Partizan jednostavno voli - ispričao je Đuričić.

Potom je o drugom kultnom heroju i legendi Partizana, Saši Đorđeviću, koji je bio lider generacije koja je početkom 90-tih donela najveći uspeh klubu - titulu evropskog prvaka, baš njegovim košem u poslednjoj sekundi finala fajnal-fora u Istanbulu protiv Huventuda, govorio glumac Zoran Cvijanović.

Pevačica Ana Stanić se potom prisetila novijeg heroja Dušana Kecmana čija je trojka za 0,6 sekundi usred Zagreba donela titulu prvaka ABA lige u najboljoj sezoni crno-belih kada su se plasirali i na fajnal-for Evrolige.

Potom je kapiten Novica Veličković otkrio kako izgledaju novi dresovi Partizana, da bi se na kraju poznati partizanovci malo i takmičili u šutiranju na koš.

Promociji dresova prisustvovao je i trener Andrea Trinkijeri kao i igrači Veličković, Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž.

1 / 25 Foto: Aleksandar Stojanović

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.