IZNENADNI RASTANAK NA MALOM KALEMEGDANU: Košarkaš napustio Crvenu zvezdu!
Dušan Ristić je otišao na pozajmicu, Foto: Starsport©

Nije se očekivalo

IZNENADNI RASTANAK NA MALOM KALEMEGDANU: Košarkaš napustio Crvenu zvezdu!

Šampion ABA lige je odlučio da pošalje svog igrača na jednogodišnju pozajmicu

Objavljeno:

Centar Crvene zvezde Dušan Ristić odlazi na jednogodišnju pozajmicu u VTB ligaša i jedno od najprijatnijih iznenađenja prošogodišnjeg izdanja tog takmičenja ekipu Astane.

Nakon međusobnog sporazuma koji je na obostrano zadovoljstvo postignut između matičnog kluba i Ristića, igrač crveno-belih će takmičarsku sezonu 2019-2020 odigrati u Kazahstanu u ekipi koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlosezonske VTB lige.

Dušan Ristić će imati priliku za veću minutažu
Dušan Ristić će imati priliku za veću minutažufoto: Starsport©

U narednoj sezoni ekipa Astane preuzeće i kompletnu isplatu plata srpskom košarkašu po ugovoru, a centar će imati priliku da u jakom takmičenju dobije zavidnu minutažu i stekne dodatno igračko iskustvo.

Dušan Ristić je prošao sve mlađe selekcije crveno-belih, a u klub se vratio nakon četvorogodišnjeg pohađanja koledža Arizona. Kao član prvog tima Zvezde, 214 centimetara visoki centar osvojio je prošle sezone tri trofeja sa klubom, Superkup, ABA ligu i srpsko prvenstvo.

Po okončanju pozajmice u ekipi Astane, Crvena zvezda polagaće pravo na još jednu sezonu ugovora koji Ristić ima sa klubom, koji je potpisao u leto 2018.godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.