BIĆE IZBACIVANJA IZ LIGE, AKO SE PONOVE SCENE IZ FINALA ABA LIGE: Najavljene još drakonskije kazne za klubove!
Navijači Zvezde napadaju igrače Budućnosti, Foto: Starsport©

Nema više gledanja kroz prste

BIĆE IZBACIVANJA IZ LIGE, AKO SE PONOVE SCENE IZ FINALA ABA LIGE: Najavljene još drakonskije kazne za klubove!

Scene koje su viđene kroz finalnu seriju, pogotovo u trećoj i četvrtoj utakmici, ne smeju više da se ponove

Objavljeno:

Ako se u novoj sezoni ABA lige ponove scene kakve su viđene tokom finalne serije prethodne sezone između Crvene zvezde i Budućnosti, klub će biti izbačen iz takmičenja - jasna je poruka novog predsednika regionalnog takmičenja Domagoja Čavlovića.

Nemile scene, navijački ispadi, neredi, primitivizam na tribinama koji je kasnije prešao na teren, pljuvanja i upadanja na parket, obeležili su prošlosezonsku borbu za titulu, a srozala i uništili ugled ABA lige u svetu.

Usled svega toga kao jedna od posledica je stigla smena rukovodstva ABA lige, a sada je prvi čovek na Jadranu Domagoj Čavlović, koji je u izjavi za "Index" poručio da će za bilo kakve ispade u budućnosti kazne biti daleko rigoroznije.

1 / 6 Foto: Starsport©

- Meni je žao što je cela prethodna sezona pokvarena sa nekoliko utakmica koje stvarno nisu pokazale pravu sliku ABA lige. Celo takmičenje je bilo zanimljivo, odlično, viđeno je dosta kvalitetnih utakmica, ali kraj sigurno nije nešto na što možemo biti ponosni. Svi smo svesni toga šta se sve događalo na tih nekoliko mečeva, ali isto tako smo saglasni da se takve stvari više ne smeu ponoviti. U suprotnom, učesnici incidenata biće rigorozno kažnjeni. Pravila će biti još rigoroznija, iako su ona 90 odsto usaglašena sa Evroligom. Čak ćemo u nekim stvarima biti još strožiji jer nećemo dopustiti da se ponovi ono što se dogodilo u finalu plej-ofa. Ako se slučajno ponove incidenti, može doći i do strožijih kazni, pa čak i do izbacivanja iz lige. Ali nadam se da do toga neće doći i da će naredne sezone sve proteći u sportskoj atmosferi - jasan je Čavlović.

Podsećamo da su posle finalne serije izrečene žestoke kazne, a da je Crvena zvezda kao organizator pete utakmice dobila najveću kaznu u istoriji takmičenja.

Šampion je morao da plati čak 82.500 evra, uz to prve dve utakmice nove sezone kao domaćin će igrati u praznoj hali, a na naredne tri će moći da budu prisutne samo žene i deca do 14 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.