SRBIJA U PRVOM ŠEŠIRU KVALIFIKACIJA: Ovo su potencijalni rivali Orlova!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

SRBIJA U PRVOM ŠEŠIRU KVALIFIKACIJA: Ovo su potencijalni rivali Orlova!

Žreb će biti održan u ponedeljak, 22. jula, u Minhenu, a u kvalifikacijama će učestvovati 32 selekcije koje će biti podeljene u osam grupa

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, saopštila je FIBA.

Žreb će biti održan u ponedeljak, 22. jula, u Minhenu, a u kvalifikacijama će učestvovati 32 selekcije koje će biti podeljene u osam grupa. Posle dvokružnog sistema kvalifikacija plasman na Eurobasket izboriće po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe. Van konkurencije, u kvalifikacijama će učestvovati i domaćini šampionata Nemačka, Češka, Gruzija i Italija pošto im je zagarantovano mesto na prvenstvu.

Žreb je poludirigovan. Timovi iz prvog biće žrebane u grupe A, C, E i G, sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira. Ekipe iz drugog šešira svrstaće se u grupe B, D, F i H, sa timovima iz trećeg, šestog i sedmog šešira. U jednoj grupi može da bude samo jedan domaćin. Šeširi su pravljeni prema FIBA rang listi.

Šeširi kvalifikacija za Eurobasket
Šeširi kvalifikacija za Eurobasket foto: Printscreen/FIBA

Osmi šešir biće kompletiran posle treće runde pretkvalifikacija, koja je na programu od 3. do 21. avgusta. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021, biće održane kroz tri FIBA prozora, u terminima od 17. do 25. februara 2020, od 23. novembra do 1. decembra 2020. i od 15. do 23. februara 2021. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.