Od -21 do fajnal-fora: Partizanov podvig u Tel Avivu se ne zaboravlja! (VIDEO)

na današnji dan

Od -21 do fajnal-fora: Partizanov podvig u Tel Avivu se ne zaboravlja! (VIDEO)

Retrospektiva jednog od najmagičnijih momenata u istoriji "crno-belih"
Objavljeno: 13:27h

Pre tačno sedam godina, 1. aprila 2010. godine, odigrana je briljantna utakmica na kojoj je viđen jedan od najvećih preokreta u istoriji, a akteri su bili Makabi i Partizan u Tel Avivu. Iako je "ponos Izraela" važio tada za apsolutnog favorita, ekipa Duška Vujoševića je napravila veliku senzaciju.

Gubili su "crno-beli" 21 poen razlike (34:13), ali nisu odustajali.

Nošeni inspirisanim Dušanom Kecmanom, koji je naštelovao nišanske sprave i ubacio 29 poena, uz sedam trojki, su nadoknadili ogroman zaostatak i na kraju slavili rezultatom 85:77.

Ekipa Duška Vujoševića je posle tog trijumfa povela sa 1:0 u seriji, dobila prednost domaćeg terena i na kraju uspela da izbori plasman na fanjal-for gde je u neizvesnim utakmicama pobeđena od CSKA i Olimpijakosa. Najtrofejniji stručnjak Partizana u istoriji je te godine proglašen za najboljeg trenera Evrope. Makabi: Viznevski 10, Pnini 9, Anderson 12, Eidson 8, Fišer 10, Limonad, Šarp 2, Perkins 13, Grin, Lazmi 4, Blutental 9. Partizan: Roberts 8, Mekejleb 12, Kecman 29, Veseli 8, Vraneš 3, Sinovec, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović 1, Božić 3, Marić 10, Đekić 3. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.