NACIJA STREPI: Marina Maljković o igranju Ane Dabović s naprslom kosti protiv Španije!
Marina Maljković, Foto: Adria Media TV

PRED POLUFINALE

NACIJA STREPI: Marina Maljković o igranju Ane Dabović s naprslom kosti protiv Španije!

Izabranice Marine Maljković u polufinalu čeka Španija koja brani titulu

Objavljeno:
Sofija Vrebac

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva čiji su domaćini Srbija i Letonija.

Izabranice Marine Maljković u polufinalu čeka Španija koja brani titulu, a povodom takmičenja u Skupštini grada Beograda održan je prijem za timove koji učestvuju u završnici turnira.

- Kao što je gospodin Novak rekao, prvenstvo je jako kvalitetno i još jače nego što je to bio slučaj 2017. godine u Češkoj. Izuzetno sam ponosna što je zemlja Srbija, gradovi Zrenjanin, Niš i Beograd što smo svi zajedno imali priliku da budemo domaćini i da se ženski sport i ženska košarka promovišu na pravi način i da ljudi u Srbiji shvate kolika je lepota u ženskoj košarci i koliko je kvalitetna - rekla je Marina Maljković, selektor Srbije novinarima posle prijema.

Prognoze za polufinale nisu zahvalne.

- Spremićemo se za ekipu Španije kao što se spremamo za svaku drugu ekipu i utakmicu. Ne menjamo naš princip, idemo iz utakmice u utakmicu i pripremamo se od protivnika do protivnika. Ekipa Španije je ubedljivi favorit, to govore njihovi rezultati. Godinama unazad imaju najbolje rezultate, stalno osvajaju, igračice im igraju u najboljim svetskim ekipama, neretko i u WNBA ligi, tako da nas čeka veoma, veoma težak protivnik. Naša sva motivacija i naša želja je da ih već jednom pobedimo, jer to sada nikada nismo uradili. Ne znam da li ćemo to uspeti, ne znam, ali sigurno znam da ćemo pokušati da nađemo svaki način i svako rešenje da pokušamo da ih pobedimo - dodala je.

Špankinje čekaju Srpkinje u polufinalu
Špankinje čekaju Srpkinje u polufinalu foto: AP/Darko Vojinović

Tokom prvog poluvremena četvrfinalnog duela protiv Švedske, najbolja košarkašica Srbije Ana Dabović dobila je udarac po šaci zbog čega joj je bandažirana cela ruka, a snimak je pokazao da joj je pukla kost.

- Ana Dabović sasvim sigurno neće biti potpuno fit za utakmicu pošto joj je pukla kost u šaci, ali naš lekarski tim čini sve da je osposobi. Ona je bitan deo našeg tima i učinićemo sve da ona bude što sposobnija za utakmicu - rekla je Maljkovićeva.

Lekarski tim srpske reprezentacije čini sve da osposobi Anu Dabović za polufinale
Lekarski tim srpske reprezentacije čini sve da osposobi Anu Dabović za polufinale foto: AP/Darko Vojinović

Utakmicu protiv Šveđanki u Beogradskoj Areni pratilo je oko sedam - osam hiljada gledalaca. Podšrka publike biće veoma važna Srpkinjama u polufinalu.

- Zadovoljni smo mi i sa publikom u četvrtfinalu. Očekujemo više publike u polufinalu, ali ja se zahvaljujem publici i na njihovom dolasku i u Zrenjanin i u Areni. Naravno da uživamo da igramo pred više publike - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.