PIONIR VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI: Počela je rekonstrukcija, a poznato je i kada će biti gotova!
Dvorana Aleksandar Nikolić, Foto: Espreso.co.rs

menja izlged

PIONIR VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI: Počela je rekonstrukcija, a poznato je i kada će biti gotova!

Hala "Aleksandar Nikolić" trenutno može da primi 5.600 posetilaca, sa teleskopskim tribanama ukupno 6.300

Objavljeno: 18:49h

Rekonstrukcija hale "Aleksandar Nikolić" u okviru sportskog kompleksa "Pionir" počela je danas, vrednost radova je dva miliona evra i biće završeni do kraja septembra, a kako je najavljeno, biće uređen i plato ispred te hale na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaškog stručnjaka po kome je hala dobila ime 2016. godine.

-Danas je počela dugoočekivana rekonstrukcija hale 'Aleksandar Nikolić' koja postoji već 46 godina i za sve to vreme u nju nije ozbiljno ulagano, odnosno nisu rađene temeljne rekonstrukcije - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je prisustvovao početku radova koji će, kako je najavio, biti završeni do kraja septembra.

Hala "Aleksandar Nikolić" trenutno može da primi 5.600 posetilaca, sa teleskopskim tribanama ukupno 6.300, a zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povecan na više od 8.000, rekao je Vesić i dodao da povećanje kapaciteta hale neće menjati gabarite objekta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će, osim toga, biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, kao i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

"Kompletna sanacija će biti urađena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, s obzirom da skoro pet decenija ovde nije rađena temeljna rekonstrukcija, došli smo u situaciju da je maltene bilo nemoguće da se ovde igraju međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije takva takmičenja će ponovo moći da se održavaju", rekao je Vesić.

Naveo je da je posebno srećan što dvorana nosi ime Aleksandar Nikolić i dodao da je to učinjeno na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i profesionalnog košarkaškog trenera Božidara Maljkovića.

"Aleksandar Nikolić je zaslužio da hala nosi njegovo ime", rekao je zamenik gradonačelnika.

On je rekao da je ova rekonstrukcija veliki zahavat za Beograd i dodao da nema Beograđanina koji nije posetio halu "Aleksandar Nikolić", koja se ranije zvala hala Pionir, i koga za tu halu ne vežu lepe uspomene, bez obzira za koji klub navija.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je najavio da će biti uređen i plato ispred hale "Aleksandar Nikolić" na kome će se nalaziti bista Aleksandra Nikolića.

Sportski kompleks "Pionir" otvoren je u maju pre 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić.

Kompleks se sastoji iz dve dvorane, velike hale "Aleksandar Nikolić" i manje Ledene dvorane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.