TOTALNA REKONSTRUKCIJA HRAMA KOŠARKE! Ako je do sada u Pioniru bilo glasno, šta li će tek biti posle ovoga?
Hala Pionir, Foto: Espreso.co.rs

RADOVI ĆE BITI GOTOVI DO SEPTEMBRA

TOTALNA REKONSTRUKCIJA HRAMA KOŠARKE! Ako je do sada u Pioniru bilo glasno, šta li će tek biti posle ovoga?

Rečeno je da će ova rekonstrukcija dvorane koja se do nedavno zvala „Pionir“ biti najveća od kako je sagrađena

Objavljeno:

Hala Pionir potpuno menja izgled, najavljeno je iz vrha gradske vlasti.

- Ko želi da zapamti kako je dvorana „Aleksandar Nikolić“ izgledala od kada je sagrađena do danas, neka obavezno gleda finalne utakmice košarkaškog plej-ofa u domaćoj ligi jer će dan nakon završetka finalne serije početi potpuna rekonstrukcija dvorane posle koje će biti drugačija - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, čovek koji stoji iza svih radova koji se odvijaju u prestonici.

On je potvrdio da su juče otvorene ponude na tenderu za sprovođenje postupka javne nabavke za prvu fazu proširenja kapaciteta hale „Aleksandar Nikolić“.

- Rekonstrukcija će biti rađena da bi dvorana ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najvišeg evropskog i svetskog ranga - izjavio je Vesić i dodao da je tender bio uspešan pa će Sportski centar „Tašmajdan“ sledeće nedelje zaključiti ugovor sa izabranim ponuđačem.

Hala Pionir tokom finala Zvezda - Budućnost
Hala Pionir tokom finala Zvezda - Budućnost foto: Espreso.co.rs

Zamenik gradonačelnika je istakao da će hala dobiti potpuno novi profesionalni parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica kapacitet mesta za sedenje biće povećan na preko 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija.

- Takođe, biće izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju, kao i drugi radovi u unutrašnjosti hale u postojećim gabaritima. Radovi će početi odmah po završetku takmičarske sezone, oko 20. juna ove godine, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove takmičarske sezone u košarci - rekao je Vesić.

On je dodao da će ova rekonstrukcija dvorane koja se do nedavno zvala „Pionir“ biti najveća od kako je sagrađena i da će koštati skoro dva miliona evra odnosno, nešto manje od 220 miliona dinara.

Vesić je naglasio da je posebno ponosan jer će na platou ispred hale, na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, biti postavljena bista profesora Aleksandra Nikolića, oca srpske košarke.

Ono što ljubitelje košarke sigurno zanima je hoće li posle svih ovih radova hala zadržati akustiku koju je do sada imala. Sudeći po povećanju kapaciteta, trebalo bi da bude još glasnije, ali ostaje nam da sačekamo septembar i vidimo hoće li sve biti spremno za početak nove sezone - kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, a možda i u Evrokupu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.