NE POMAŽE NI REKORD STEFA KARIJA: Toronto srušio Golden Stejt u njihovoj kući i pokazao kako se igra prava košarka!
Foto: AP

nba liga

NE POMAŽE NI REKORD STEFA KARIJA: Toronto srušio Golden Stejt u njihovoj kući i pokazao kako se igra prava košarka!

Reptorsi održali čas košarke u Orakl areni

Objavljeno:

Navijači Golden Stejta čekali su 20 dana da se njihovi ljubimci vrate u Orakl arenu. Ipak, u toj drugoj utakmici finala Zapada protiv Portlanda kada su Voriorsi poslednji put igrali kod kuće, Stiv Ker je imao drugačiji sastav na raspolaganju. Tada je Klej Tompson bio najbolji defanzivac u spoljnoj liniji i fokus protivničke odbrane na drugoj strani, dok je Kevon Luni davao veliki doprinos.

Golden Stejt – Toronto 109:123 (1-2)

Sada, u trećem meču velikog finala, ove dvojice momaka nije bilo, kao ni već ranije odsutnog Kevina Durenta. Toronto ovoga puta nije ispustio priliku.

To što je Stef Kari igrao najefikasniju plej-of utakmicu karijere, to što je ubacio 17 poena u prvoj četvrtini, došao do 47 na celom meču, trudio se da nosi Voriorse sam na svojim plećima…u svakoj drugoj utakmici bilo bi dovoljno. Međutim, na svaku njegovu bombu Reptorsi su odgovarali timski – velike šuteve pogađali su Kavaji Lenard, Kajl Lauri, Deni Grin i na kraju Fred Vanvlit. A na sve to, utakmicu je sjajno započeo Paskal Sijakam, a tokom celog meča snaga u reketu bio Mark Gasol.

Šestorica dvocifrenih u ekipi Reptorsa dobila su ovu utakmicu, mada je i Serž Ibaka udario čak šest rampi, dodatno otežavši posao Voriorsima. Na drugoj strani, Demarkus Kazins je bio neprimetan, što mu s obzirom na sve pauze niko neće zameriti. Ali, to nije Bugi kakvog znamo i koji bi mogao da predstavlja prednost.

Golden stejt: Kari 47 (17-8 za dva, 14-6 trojke, 14-13 penali, 8 sk, 7 as), Grin 17 (7 sk), Igudala 11.

Toronto: Lenard 30 (17-9 iz igre, 11-10 penali, 7 sk, 6 as), Lauri 23 (9-5 trojke, 9 as), Grin 18 (10-6 trojke), Sijakam 18 (9 sk, 6 as), Gasol 17 (7 sk), Vanvlit 11.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.