NAJTALENTOVANIJI KOŠARKAŠ EVROPE IPAK BIRA SRBIJU?! Hrvatski selektor rekao najlepše vesti za srpsku košarku!
Mario Nakić bira između Srbije, Hrvatske i Španije, Foto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

Imamo čemu da se nadamo

NAJTALENTOVANIJI KOŠARKAŠ EVROPE IPAK BIRA SRBIJU?! Hrvatski selektor rekao najlepše vesti za srpsku košarku!

Mario Nakić je već odlučio za koju reprezentaciju će igrati, ali će odluku saopštiti kad dođe vreme

Objavljeno:

Momak o kome ovih dana bruji region jeste Mario Nakić, junior Real Madrida, koji je doneo titulu prvaka Evrolige tom klubu na juniorskom turniru u Baskoniji.

Uz to, sin legendarnog bivšeg košarkaša Partizana i Cibone, Iva Nakića, proglašen je za MVP-ja, što je ponovo probudilo interesovanje za njega, kako u Srbiji i Hrvatskoj tako i u Španiji.

Razlog je taj za koju reprezentaciju će se odlučiti da igra u budućnosti, jer ima pravo da igra i za Srbiju, i za Hrvatsku i za Španiju. Otac Ivo je Hrvat, Mario je rođen u Beogradu, ali je kao dete otišao u Španiju.

Tokom dana su stigle informacije da oko njega obigrava Košarkaški savez Španije i da će 17-godišnji dečak prihvatiti poziv da ubuduće nastupa za "crvenu furiju", kao što je to recimo uradio Nikola Mirotić.

Međutim, ništa još nije gotovo, niti je najtalentovaniji igrač Evrope javno priznao za koju reprezentaciju želi da igra jednog dana, iako je on u svojoj glavi to već odlučio kako je sam priznao novinaru Vladi Stankoviću.

- Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala' - zbunjeno je prozborio mladi košarkaš, ali je na insistiranje kolege Stankovića ipak je rekao nešto:

- Da, odlučio sam za koga ću igrati, ali objaviću to kad dođe vreme.

A kako su sada stigle informacije iz Hrvatske, Nakićev izbor je Srbija.

To je potvrdio selektor Hrvatske, Veljko Mršić, mada on ne gubi nadu da bi tinejdžer mogao da se predomisli.

- Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo su mu porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i uraditi sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku - najavio je Mršić za "Indeks" borbu za najtalentovanijeg košarkaša.

Sada je na potezu Košarkaški savez Srbije.

Nakić je rođen pre 17 godina u Beogradu. Otac Ivo trostruki je prvak Evrope. Dva puta se penjao na krov "starog kontinenta" s Cibonom (1985. i 1986.) i jednom s Partizanom (1992.). Nakić je Hrvat rođen u Rijeci, košarkaški se etablirao u Zagrebu, a onda je otišao u Beograd. Odlučio se vratiti u Hrvatsku 1992. Potpisao je za Cibonu, ali povratak nije bio najsrećniji. Vlastiti navijači bi mu zviždali i vređali ga kad bi primio loptu, a izvan dvorane niko se s njim nije družio.

Zbog svega toga, on je odlučio da se vrati u Srbiju i Beograd da živi zajedno sa suprugom Zoricom, Srpkinjom, gde im se rodilo dvoje dece, Mario i Iva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.