KAD SU IH SVI OTPISALI ŠAMPIONI POKAZALI KO SU: Voriorsi izbacili Hjuston! Kari 0 poena na poluvremenu, 33 na kraju
Stef Kari je posle 0 poena na poluvremenu ubacio 33, Foto: AP

NBA

KAD SU IH SVI OTPISALI ŠAMPIONI POKAZALI KO SU: Voriorsi izbacili Hjuston! Kari 0 poena na poluvremenu, 33 na kraju

Moćni Stef Kari je povukao svoj tim kada je bilo potrebno da se istakne

Objavljeno:

Šampione nikad ne otpisujte bez obzira što im ne igra najbolji igrač! To je kratka pouka posle šestog i poslednjeg meča polufinalne serije Zapadne konferencije između Voriorsa i Roketsa.

Golden Stejt je ušao u finale konferencije i petu godinu zaredom, iako je bio lišen pomoći najboljeg igrača, Kevina Durenta, i to tako što je napravio brejk u gostima protiv Hjustona 118:113.

Ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama, kada su im mnogi prognozirali ne samo poraz u Teksasu, već i u celoj seriji, četa iz zaliva je pokazala na delu zašto je četiri puta u poslednjih pet godina osvajala šampionski prsten.

Stef Kari i Klej Tompson su bili ti koji su u odsustvu Durentule morali da povuku ekipu i to su uradili na fantastičan način, iako je ovaj prvi odmah na startu ušao u problem sa ličnim greškama.

Ništa nije išlo Karija u prvom poluvremenu, kada je veći deo i presedeo na klupi, ali su njegovo odsustvo nadoknadili Tompson i Igudala i omogućavali Golden Stejtu da bude u konstantnoj prednosti.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 57:57 pošto su Harden i Kapela sa tri vezane trojke omogućili Roketsima da stignu do izjednačenja.

U drugom poluvremenu se nastavila egal utakmica sa minimalnom prednošću domaćina koju su održavali Harden i Pol, ali tada je počeo da se razigrava i da pogađa Stef Kari koji je samo čekao trenutak kada će presuditi Teksašanima.

I pred sam kraj desila se njegova serija poena, kojima je napravio preokret i prelomio meč, a samim time i seriju.

Tako je posle 0 poena na poluvremenu ubacio ukupno 33 poena u drugoj polovini meča uz još 5 skokova i 4 asistencije. Klej Tompson je postigao 27, Andre Igudala 17, Luni 14 i Livingston 11.

Kod Hjustona Harden prvo ime sa 35 poena i 8 skokova, Kris Pol je dodao 27, Pi Džej Taker 15 i Kapela je imao po 10 poena i 10 skokova.

Sad Voriorsi mogu mirno da čekaju sedmi, odlučujući, meč između Denvera i Portlanda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.