ABA LIGA GUBI MESTO ZA EVROLIGU? Mi još nismo svesni kakvu smo štetu napravili...
Neredi u Pioniru na finalnom meču Jadranske lige, Foto: Starsport©

prvi čovek jadrana

ABA LIGA GUBI MESTO ZA EVROLIGU? Mi još nismo svesni kakvu smo štetu napravili...

I pored toga što je sve završeno u regionu i dalje vlada velika nervoza povodom tih dešavanja, a u vezi sa svim oglasio se i prvi čovek ABA lige Igor Dodik

Objavljeno:

Predsednik ABA lige Igor Dodik govorio je za ,,Alternativnu televiziju“ o dešavanjima u utakmicama finalne serije regionalnog šampionata između Crvene zvezde i Budućnosti.

Sa nestrpljenjem se iščekivalo finale Crvene zvezde i Budućnosti u Jadranskoj ligi, ali sve je proteklo u senci nereda, što u Beogradu, što u Podgorici. I pored toga što je sve završeno u regionu i dalje vlada velika nervoza povodom tih dešavanja, a u vezi sa svim oglasio se i prvi čovek ABA lige Igor Dodik.

– Razgovarao sam nekoliko puta sa Draganom Bokanom i Nebojšom Čovićem. Svi znamo šta se dešavalo i prošle sezone u finalu i zbog toga sam imao nameru da predupredim neke stvari kako se istorija ne bi ponovila. Dragan Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Nebojša Čović je to odbijao. Nakon toga, svaka sednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima. Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sednicu. Da nisam to uradio sednica bi trajala “dva dana”. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi. Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije – rekao je Dodik za ,,Alternativnu televiziju“ i nastavio:

ABA liga
ABA liga foto: Filip Plavčić

– Sve ono što se dešavalo u Beogradu i Podgorici je za svaku osudu. Srećom, pa je sve prošlo bez težih posledica, a moglo je da dođe do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i svih onih koji su se nalazili u dvorani. Meni je neshvatljivo da neko, zarad ostvarenja nekih ličnih ciljeva, dopusti tako nešto. Ubeđen sam da su incidenti koji su pratili finalnu seriju, a pogotovo na petoj utakmici u Beogradu, izvedeni planski. Neko je klimnuo glavom na pomen takve ideje dopustivši haos koji se desio.

Incidenti u Pioniru na finalu ABA lige
Incidenti u Pioniru na finalu ABA lige foto: Starsport©

Krivci za to su, prema njegovom mišljenju, upravo Bokan i Čović.

– Apsolutnu krivicu za sve incidente tokom finalne serije ABA Lige snose Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda i Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost. Oni su dopustili da njihov međusobni sukob prevaziđe sve okvire zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može da snosi nesagledive posljedice – rekao je Dodik.

Evroliga nije želela da se meša, iako je i Đordi Bertoemu ispratio sva dešavanja, ostavivši čelnicima ABA lige da reše ovaj slučaj.

– Mislim da mi još nismo svesni kakvu bi štetu mogli da pretrpimo. Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine. Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: ,,Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam ne trebate.” Mislim da bi to bio veliki udarac za regionalnu košarku, a niko ne može da isključi mogućnost da se tako nešto neće desiti. Nanesena je velika šteta ugledu takmičenja. Prema mojim informacijama, kompanija “MYD-Sports”koja je garant finansijske stabilnosti ABA lige, čak razmišlja da podnese tužbe zbog toga jer su se i oni našli u problemu kako da privole nove sponozore. Šteta bi zaista mogla da bude nesaglediva

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.