PREOKRET U SLUČAJU OLIMPIJAKOS: Zvezda ne želi 'bratski klub' u ABA ligi! Moguće proširenje na 14 klubova!
Davidovac, Papanikolau, Printezis i Bjelica na meču 2018. godine, Foto: Branislav Božić

ABA LIGA, 2019/2020

PREOKRET U SLUČAJU OLIMPIJAKOS: Zvezda ne želi 'bratski klub' u ABA ligi! Moguće proširenje na 14 klubova!

Kada bi klub iz Pireja ušao u takmičenje, liga bi morala da se prošili sa 12 na 14 klubova

Objavljeno:

Da li ćemo stvarno imati priliku da gledamo Olimpijakos u narednoj sezoni ABA lige?

Prvi čovek Jadranskog prvenstva Igor Dodik pričao je detaljno o tom mogućem scenariju.

- Olimpijakos bi mogao da se priključi ABA ligi, ali samo u slučaju da klubovi daju svoj pristanak. Na sednici Skupštine koja će biti održana u Banjaluci 24. maja raspravljaćemo o zahtevu Olimpijakosa i tada će se znati da li će atinski klub zaigrati u ABA ligi. Mislim da bi za ABA ligu bilo dobro da dobijemo novo tržište u svakom pogledu, ali i novu publiku. Svi znamo da je Olimpijakos velikan evropske košarke. Međutim, o tome ne odlučujem ja, na klubovima je da donesu odluku. Sve će biti poznato nakon sednice u Banjaluci. Prema mojim saznanjima Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su protiv ulaska Olimpijakosa. Ne mora da znači da je to njihova konačna odluka. Do sednice Skupštine ima još vremena. Olimpijakos intenzivno lobira među svim klubovima, tako je još rano govoriti o svemu, s obzirom da se i ovdašnji klubovi vode svojim interesima - izjavio je Dodik za Alternativnu TV.

Cedevita i FMP su protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu
Cedevita i FMP su protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu foto: Beta

Kada bi klub iz Pireja ušao u takmičenje, liga bi morala da se prošili sa 12 na 14 klubova. To bi ostavilo prostor da ljubljanska Olimpija ipak ostane u prvenstvu, iako je ispala.

- Kontaktirao me je Roman Lisac u nekoliko navrata sa zahtevom da se što pre organizuje Skupština ABA lige i da se raspravlja o proširenju lige. To nije bilo moguće zbog svih obaveza koje smo imali nakon završetka ligaškog dela sezone. Smatram da bi bilo potpuno nezaluženo da se Olimpija na taj način vrati u ABA ligu. To bi otvorilo niz pitanja, pa bi onda svi klubovi koji su ranijih sezona ispadali iz lige mogli da se žale. Mislim da jednom za svagda moramo da stanemo u kraj praksi da se zarad pojedinčanih interesa krše pravila preko noći. Ne vidim razlog zbog kojeg Olimpija ne bi odigrala jednu sezonu u ABA 2, pa da se preko sportskog terena vrati u ABA ligu. Sve drugo bilo bi nepravedno - zaključio je Dodik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.