KUPIO PUŠKU I OTIŠAO DOBROVOLJNO U RAT PROTIV SRBA! Trener Cibone motiviše igrače ratom, a ima Srbina u timu!
Ivan Velić kaže da je učestvovao u ratu u Hrvatskoj kao dobrovoljac, Foto: Starsport©

Zapalio region izjavom

KUPIO PUŠKU I OTIŠAO DOBROVOLJNO U RAT PROTIV SRBA! Trener Cibone motiviše igrače ratom, a ima Srbina u timu!

Ivan Velić se ponosi što je bio dobrovoljac i divi se Gotovini

Objavljeno:

Region bruji o treneru Cibone Ivanu Veliću posle njegovih izjava u jednom intervjuu za hrvatske medije, a koje se odnose na njegovo učešće u ratu na prostorima bivše SFRJ.

Strateg "cibosa" ne krije i ponosi se da je bio "domobran" tokom ratova 90-tih godina, te je za "Večernji list" ispričao gotovo sve o svom učešću.

- Nakon što sam 1991. izgubio oca, koji je nastradao na poslu, sam sam se prijavio u HVO. Osetio sam potrebu da branim svoje. Kako tada nije bilo oružja, morao sam da kupim pušku i to za 1.000 maraka. S obzirom na to da nisam bio u JNA, prošao sam dvonedeljnu obuku i pristupio odredu koja je bila u mom Livnu. Ali, puno je ljudi koji su učinili više od mene - započeo je priču Velić.

Ivan Velić kaže da se divi Antu Gotovini
Ivan Velić kaže da se divi Antu Gotovinifoto: Starsport©

On veliča i Anta Gotovinu za koga kaže da se ponosi što mu je bio komandant.

- Mi kao obični vojnici s njim nismo imali kontakt, no o kakvom se čoveku radi, shvatio sam na ličnom primeru. Naime, nakon godinu dana bez većih ratnih dejstava, zamolio sam da mi se omogući igranje košarke i studiranje u Zagrebu. A tako nešto upravo je odobrio general Gotovina, jer bez njega tako nešto nije moglo da se dogodi. Nakon svega, a dosta je mojih kolega bilo ranjeno, neki su i poginuli, pitao sam se nisam li trebao da ostanem do kraja rata. I zato i danas veoma cenim sve ljude iz Domovinskog rata, pa čak svojim igračima ponekad povučem paralelu između njihovog posla, a on se svodi na treniranje i igranje, i tih ljudi. Činim to da se moji igrači zamisle i da dobiju motivaciju - ispričao je Velić.

Samo nas zanima kako ova njegova motivacija Domovinskim ratom i hvaljenjem Gotovine utiče na Marka Ljubičića, srpskog košarkaša koji je nastupao za Cibonu ove sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.