MAČVAN OTKRIO KOJI GA KOŠARKAŠI ODUŠEVLJAVAJU: Ovi momci iz Partizana i Zvezde su sjajni i budućnost su košarke!
Milan Mačvan, Foto: Dado Đilas

O SVEMU POMALO

MAČVAN OTKRIO KOJI GA KOŠARKAŠI ODUŠEVLJAVAJU: Ovi momci iz Partizana i Zvezde su sjajni i budućnost su košarke!

On je tokom jednog snimanja pričao o svom karakteru, idolima na početku karijere, ali i o tome ko predstavlja budućnost srpske košarke

Objavljeno:

Srpski centar Milan Mačvan važi za nekoga ko uvek ima šta da kaže.

On je tokom jednog snimanja pričao o svom karakteru, idolima na početku karijere, ali i o tome ko predstavlja budućnost srpske košarke.

- Pomalo je nezahvalno da o sebi govoriš na taj način, ali karakterno mislim da sam teška osoba. Priznajem to. Ali, u isto vreme sam fer, tvrdoglav, i dosta pravedan. Verujem da i drugi dele moje mišljenje - rekao je Milan Mačvan.

O tome koliko je privatno drugačiji u odnosu na teren, srpski centar je odgovorio da je veoma sličan kada je reč o istrajnosti kao i da se trudi da svojoj deci od malena usadi prave navike kao i da su na njega uticali njegovi roditelji da bude takav, a onda je usledila i priča o uzorima i o upoznavanju sa njima.

- Košarkaški uzori su mi se menjali kako sam i ja rastao i razvijao se. To je na početku bila ona naša najsjajnija generacija Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević. Posle je to bio Predrag Stojaković, uz neke druge igrače. To su ljudi na koje sam se ugledao i hteo sam da budem kao oni. Tih nekoliko godina koje su oni obeležili su bile izuzetno bitne za moj razvoj. Tu sam zavoleo košarku i sve ono što su oni radili. Imali su veliki uticaj na mene, na to da krenem da se bavim košarkom. Upoznavao sam ih periodično, kako je moja karijera napredovala. Imam lep odnos sa Zoranom Savićem, koji mi je agent. Sa Saletom Đorđevićem, on mi je selektor, Danilović je predsednik KSS, pre toga je Bodiroga bio u vrhu saveza. Tomašević je u KSS takođe. Za mene je privilegija poznavati takve ljude i sportiste - dodao je Mačvan.

U posebnom sećanju, Mačvanu je ostalo Evropsko prvenstvo 1997. i čuvena Đorđevićeva trojka koju je postigao protiv Hrvata. Takođe je naveo i dva meča na kojima učestvovao, šampionat u Turskoj 2010. godine kada je Srbija izgubila od domaćina i kada je Kerem Tunčer postigao trojku iz auta dok mu je finale Olimpijskih igara kruna reprezentativne karijere u kome je Srbija igrala protiv SAD.

Neizbežno je pitanje i koga od mladih igrača koji igraju u Srbiji izdvaja.

- Vanja Marinković se dosta popravio, sve je bolji i bolji, pokazao je da može da bude vrhunski igrač. Poznajem ga od kako je ušao u prvi tim Partizana. Imao je potencijal, ali mu je uvek malo falilo tako da je sada pokazao šta može i napravio je iskorak u toj igri. U Crvenoj zvezdi su to Davidovac i Dobrić, oni su se odlično pokazali na utakmicama i radi se o sjajnim košarkašima – zaključio je Milan Mačvan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.