OVO MORA DA SE VIDI: Lilard je postigao najluđu trojku za pobedu! Nurkić sa štakama skočio i psovao u prenosu!
Demijen Lilard je postigao ludačku trojku za pobedu!, Foto: AP

Neverovatno

OVO MORA DA SE VIDI: Lilard je postigao najluđu trojku za pobedu! Nurkić sa štakama skočio i psovao u prenosu!

Ono što izdvaja ovaj njegov potez jeste što je delovalo kao da nema nameru da to izvede i niko nije očekivao da će se odlučiti da tako završi meč

Objavljeno: 10:06h

Demijen Lilard je izbacio Oklahomu iz NBA plej-ofa na najneverovatniji način.

Nije da se trojke za pobedu, pa čak i za titule u poslednjim sekundama ne viđaju često, pogotovo ne u NBA, ali način na koji je to izveo najbolji igrač Portlanda je nezapamćen.

Držao je loptu kod sebe na polovini terena desetak sekundi pre kraja meča i delovao potpuno nezainteresovano kao da želi da odvede utakmicu u produžetak.

Ali to je bila samo njegova maska i način da prevari direktno čuvara Pola Džordža koji se previše opustio i odaljio, očekujući možda da Lilard krene na prodor ka košu ili da dodatno traži bližu poziciju za šut sa distance.

Međutim, Blejzers je imao nešto drugo na umu. On je samo čekao da stigne poslednji sekund i da onda uputi šut kako protivnici ne bi imali vremena više za bilo šta.

Mnogi igrači bi brzali u tim momentima, ali ne i Lilard. Bio je miran, staložen, kao što rekosmo, nezainteresovan, a onda se samo iz mesta podigao i sa sigurno nekih 15 metara uputio šut i lopta je prošla kao kap dok se u pozadini čula sirena koja označava kraj utakmice.

Ludački!

U dvorani je nastala opšta ludnica među navijačima Portlanda, a tu je bio i teško povređeni centar Jusuf Nurkić, koji uprkos tome što može da hoda samo uz pomoć štaka ovo nije želeo da propusti ni za šta na svetu.

On je ušao na štakama pri kraju treće deonice, jer kada je video u kom pravcu ide meč, u sekundi je odlučio da dođe i podrži svoje saigrače.

- - Je** ga oni su moji prijatelji, moram da ustanem i da se pojavim ovde - rekao je Nurkić komentatorima pored terena.

Ovo nije prvi put Lilardu da rešava serije u plej-ofu jer je jednom trojkom osigurao Portlandu prolazak protiv Hjuston Roketsa 2014. godine.

Inače, Lilard je tom trojkom stigao do 50. poena na ovoj utakmici i tako ušao u probrano društvo (Bob Kuzi, Bob Petit, Vilt Čemberlen, Sem Džouns, Majkl Džordan i Čarls Barkli) igrača koji su u poslednjim utakmicama plej-of serije ubacili 50 i više poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.