BAŠ IH BRIGA ZA IGRAČE I OLIMPIJSKE IGRE: FIBA rešila da sahrani košarku!
Logo FIBA/Ilustracija, Foto: FIBA

LUDILO

BAŠ IH BRIGA ZA IGRAČE I OLIMPIJSKE IGRE: FIBA rešila da sahrani košarku!

Termin košarkaškog olimpijskog turnira je period od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine

Objavljeno: 19:04h

Košarkaški čelnici rešili su da sahrane košarku.

FIBA je saopštila da je ispunila zahtev ULEB da produži kalendar naredne klupske sezone za četiri dana i umesto 8. završiće se najkasnije do 12. juna.

To ne bi izazvalo nikakvu pažnju javnosti da se naredne godine od 23. do 28. juna ne igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Termin košarkaškog olimpijskog turnira je period od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

ULEB je tražio od svetske krovne organizacije da produži klupsku sezonu za domaća prvenstva sa 18 klubova, što je FIBA odobrila, iako je prvobitno i sama donela odluku da košarka ne sme da se igra posle 8. juna. Produženje sezone od četiri dana značilo bi da igrači čije reprezentacije učestvuju u kvalifikacijama imaju deset dana da se spreme za novo takmičenje.

Uz to, pripreme nacionalnih timova će uveliko krenuti, jer je predviđeno da iste traju pune dve sedmice. Čak je i FIBA u zvaničnom saopštenju priznala da je cela situacija "vrlo izazovna". U problemu bi mogli da se nađu i NBA igrači kojima ugovori ističu 30. juna i ne može se očekivati da će dobiti dozvolu za reprezentativne akcije tako rano. Sve ovo znači da bi neki igrači mogli da se nađu u situaciji da nemaju ni 15 dana odmora i da odmah po završetku klupske sezone odu da nastupaju za reprezentacije.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.