ZVEZDA JE POD PRITISKOM, PARTIZAN JE U MOMENTU: Bio je trener u oba kluba, a misli da će ovo odlučiti majstoricu!
Branko Lazić i Aleks Renfro u jednom od prethodnih derbija, Foto: Starsport©

Za Espreso

ZVEZDA JE POD PRITISKOM, PARTIZAN JE U MOMENTU: Bio je trener u oba kluba, a misli da će ovo odlučiti majstoricu!

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića, a potom i prvi trener Zvezde, iznosi svoja očekivanja pred utakmicu

Objavljeno:

Crvena zvezda i Partizan u subotu će voditi odlučujuću bitku za plasman u finale plej-ofa ABA lige.

Večiti rivali igraju majstoricu, nakon što su obe ekipe iskoristile prednost domaćeg terena u prve dve utakmice, pa će odluka o finalisti i onome ko ide u dalju borbu za Evroligu pasti na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".

Uoči još jednog ovosezonskog derbija na kome se ponovo očekuje neizvesnost, tenzija i drama, Espreso je pozvao Sašu Nikitovića koji je radio u oba kluba kao trener, a donedavno je bio strateg ljubljanske Olimpije.

Saša Nikitović je bio pomoćni trener u Partizanu, ali i prvi trener Zvezde
Saša Nikitović je bio pomoćni trener u Partizanu, ali i prvi trener Zvezdefoto: Starsport©

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića, ali i prvi trener crveno-belih, izneo je najpre da želi da sve prođe u sportskom duhu.

- To je utakmica kojoj će mnogo toga odlučivati. Bio sam učesnik takvih mečeva i nadam se da će prvenstveno sve proteći u sportskim okvirima. Vidim da se digla prašina i da se digla tenzija sa obe strane, ali neka pobedi bolji. Na kraju je to sport košarka - rekao nam je Nikitović.

Da li očekujete da će ponovo biti neizvesne utakmice, "na po jednu loptu"?

- To ni treneri ne mogu da predvide. Kakvo će biti raspoloženje kod igrača. U prvoj utakmici sa preko 100 poena su bili odlični procenti šuta na potpuno identičnu igru oba tima smo imali drugačiju utakmicu u revanšu, sa malim brojem poena zbog loših procenata šuta, a ne zbog nekih drugih razloga. Mislim da će meč upravo to iskrojiti - razlika u procentima šuta. I jedna i druga ekipa dosta zavise od šuta za tri poena i skoka u napadu. To je jedan razlog zbog kojih je Partizan i dobio neke derbije - pogođen šut za tri poena i skokovi u napadu. Oni se dovoljno dobro poznaju, ovo im nije prvi meč. Raspoloženje u datom momenta.

Saša Nikitović očekuje da će presudnu ulogu imati procenti šuta i skok u napadu
Saša Nikitović očekuje da će presudnu ulogu imati procenti šuta i skok u napadufoto: Printscreen/Youtube/FIBA Asia

Partizan je pod naletom, imaju samopouzdanja i od poslednjeg meča, pa i od pobede u Kupu, dok sa druge strane koliko bi pritisak mogao da utiče na Zvezdu s obzirom na uloženi novac u ekipu, koja je napravljena da osvoji ovo takmičenje i sezona bi u slučaju poraza automatski boila neuspešna?

- Partizan se vraća na scenu posle par godina i time imaju neku dozu olakšanog posla u tom nekom psihološkom momentu. Oni mnogo više dobijaju u slučaju pobede nego što bi izgubili u slučaju poraza. Zvezda ima veću dozu pritiska.

- Sastavi će mnogo uticati na određene stvari, koliko je zdravih i raspoloženih igrača u timu... Ne zna se do izlaska na teren ko će istrčati, i to će odlučivati. Ko bude u boljem sastavu, taj će imati veće šanse - zaključio je Nikitović za "Espreso".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.