TEŠKO MI JE DA IM OPROSTIM, IAKO IMAM VELIKO SRCE: Trinkijeri je imao svašta da kaže nakon velike pobede!
Andrea Trinkijeri, trener Partizana, Foto: Starsport©

aba liga

TEŠKO MI JE DA IM OPROSTIM, IAKO IMAM VELIKO SRCE: Trinkijeri je imao svašta da kaže nakon velike pobede!

Italijanski stručnjak smatra da su skokovi u odbrani i napadu bili ključni u igri crno-belih, a veliku ulogu odigrao je i Markus Pejdž

Objavljeno:

Trener Partizana Andrea Trinkijeri zadovoljan je igrom svog tima i pobedom nad Crvenom zvezdom 70:67 u drugom polufinalnom okršaju ABA lige, iako je sam meč bio drugačiji od prvog.

- Želim da čestitam svojim igračima na važnoj pobedi. Teška utakmica. Kako sam vam rekao, mečevi na sedam dana u plej-ofu kao da su svaki različita liga. Prvi meč je bio ofanzivan, kao plejstejšn, a danas je bila krvava utakmica. Dati koš ispod obruča je zbilja bilo teško. Ali, bili smo bolji u odbrani. Par detalja moramo da sredimo, ali smo tokom celog meča dobro čuvali njihove šutere, to je bilo ključno. Mogli smo ranije da dobijemo utakmicu, ali mi smo takvi i nećemo se promeniti tako brzo. Moramo malo da zabrljamo", istakao je Trinkijeri i dodao:

foto: Starsport©

- Kada imaš veliko srce, moraš da oprostiš. Teško mi je da im to oprostim, ali su igrali muški i tvrdo igrali, borili su se do kraja, i moram im odati priznanja. Znamo koliko su oni dobri i koliko talenta imaju. Celu godinu im se približavamo korak po korak. Za mene je jako važno to što smo dobili večeras. Mislim da je moja ekipa zaslužila da dobije večeras, s obzirom na to koliko su radili tokom cele sezone. Zvezda ostaje favorit, fantastična je. Nama je zaista bilo jako teško jer su pametni, iskusni i znaju kako se igraju ove utakmice. Sad nema više serija, ostala je jedna utakmica. Mislim da smo tamo gde smo želeli da budemo.

foto: Starsport©

Italijanski stručnjak smatra da su skokovi u odbrani i napadu bili ključni u igri crno-belih, a veliku ulogu odigrao je i Markus Pejdž.

- Markus Godo Pejdž. Uporno verovati u nešto donosi rezultate, iako se na početku ništa dobro ne desi. Ali, mnogo sam verovao u njega, dao sam mu važne šuteve i on je pogodio najvažnije. Ali, skokovi u napadu su bili ključni. Zaboravio sam da kažem da nismo bili dobri u skoku u odbrani. Mnogo lakše igramo kada uspemo da dobijemo borbu za skokove. Ako pogledate našu statistiku, videćete da kada smo malo u kontroli skokova, uvek dobro igramo. I to je bilo ključno - zaključio je strateg crno-belih

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.