NOVI KAPITEN VODIO DO POBEDE U PIONIRU: Zvezdin 22. uzastopni trijumf nad FMP-om! Crveno-beli u plej-ofu!
Zvezda u Pioniru dočekuje košarkaše FMP-a, Foto: Starsport©

aba liga, 16. kolo

NOVI KAPITEN VODIO DO POBEDE U PIONIRU: Zvezdin 22. uzastopni trijumf nad FMP-om! Crveno-beli u plej-ofu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blog

Objavljeno: 17:21h

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili 16. uzastopnu pobedu u ABA ligi pošto su u 16. kolu regionalne lige rutinski savladali ekipu FMP-a rezultatom 79:62. Ovo je 22. uzastopni trijumf crveno-belih nad timom iz Železnika, a ujedno i 16. u svim mečevima na Jadranu. Ovim trijumfom, takođe, izabranici Milana Tomića postali su prvi tim koji se zvanično plasirao u plej-of.

Od početka se videlo da je Zvezda na višem nivou u odnosu na protivnika, nije se postavljalo pitanje ko će odneti pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić" , a izabranici Milana Tomića su već u prvoj četvrtini napravili razliku, koju su kasnije samo uvećavali. Kešelj je bio glavna figura utakmice u prvom poluvremenu sa 8 postignutih poena.

U nastavku je viđena bolja igra gostiju, Panteri su se probudili pre svega zahvaljujući Marku Jeremiću, koji je vezao tri trojke i vratio FMP u igru. Nije se uplašila Zvezda, smireno su vratili prednost i rutinski priveli utakmicu kraju.

Srpski šampion je jedina ekipa u ABA lgi koja ove sezone nema poraz. Perfetkan učinak Tomićeve ekipe i još jedna rutinska pobeda.

Najbolju u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 14, a pratili su ga Regland i Cirbes sa 12, odnosno sa 13 poena.

Kod Pantera najbolji je bio Marko Jeremić sa 11 poena.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blog

KRAJ UTAKMICE: Crvena zvezda - FMP 79:62

Rutnska pobeda crveno-belih, koji su savladali FMP 22. put zaredom. Zvezda je tako ostala neporažena u ABA ligi.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE:

U uvodnim minutima nastavka, šuter FMP-a, Marko Jeremeić je zasenio sve svojim hitcima za tri poena, vezao je tri trojke, ali je Zvezda zahvaljujući koševima Maika Ciresa održavala prendost. Na kraju četvrtine Radovanović je smanjio, spustili su Panteri na jednocifrenu razliku, ipak, crveno-beli su uspeli da vrate dvocifrenu razliku.

POLUVREME: Crvena zvezda - FMP 40:21

Nastavili su crveno-beli i u drugoj deonci da igraju dominantno, pokazali su mnogo bolju igru, a četvrtinu je obeležio Marko Kešelj, koji je ubacio osam poena, a pratili su ga Regland i Simanić sa sedam, odnosno osam ubačenih poena. Najbolji u FMP-u bili su Duo Prit i Marzet sa po šest poena.

foto: Printsreen

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Crvena zvezda - FMP 18:9

Ubedljiva igra izabranika Milana Tomića viđena je u uvodnoj deonici, nametnuli su svoju stil i već nakon 10 minuta napravili veliku razliku. Simanić, Beron, Cirbes i Dobrić ubacili su po četiri poena.

19:00 - Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.