LUDA DRAMA U DVORANI KREŠIMIRA ĆOSIĆA: Partizan posle produžetka slomio Zadar, Markus Pejdž briljirao!
Partizan gostuje u Dalmaciji protiv Zadra, Foto: Beta/Branislav Božić

aba liga, 16. kolo

LUDA DRAMA U DVORANI KREŠIMIRA ĆOSIĆA: Partizan posle produžetka slomio Zadar, Markus Pejdž briljirao!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 20:21h

Košarkaši Partizana uspeli su da posle velike drame i borbe slave nad Zadrom u gostima rezultatom 97:92 posle odigranog produžetka i tako se revanšira za onaj poraz u Beogradu krajem oktobra 2018. godine u prvom delu sezone.

Prvih 40 minuta završeno je sa 82:82, a ni u dodatnih pet minuta nije manjkalo uzbuđenja.

Trojkom Vanje Marinkovića na desetak sekundi do kraja, crno-beli su došli do konačne pobede, jer je tih +5 bilo nedostižno.

A, pogledajte samo kako se Trinkijeri na jednom tajm-autu izdrao na njega:

Ubedljivo najzaslužniji za ovaj trijumf bio je Markus Pejdž sa ogromnih 28 poena, koji je šutirao za tri poena kao na koledžu prethodne sezone, kada nije promašivao, te je dao sedam trojki za ceo meč, od čega dve u produžetku, kada je bilo najvažnije. Pratili su ga već pomenuti Vanja Marinković sa 13 poena i Nikola, odnosno Stefan Janković sa 12, te 10 postignutih poena. Toliko je dao i Renfro.

U redovima poraženog sastava 19 je dao Mario Litl, Vladimir Dašić 17, Luka Žorić 16, Lovre Bašić 15 poena, međutim to nije bilo dovoljno za raspucane Beograđane.

Strelci
Strelci foto: Printscreen/Youtube

Ovaj rezultat znači da su crno-beli sada učvrstili svoju poziciju 4 koja vodi u plej-of, kao i da će drugi morati dobrano da se pomuče da bi ih skinuli odatle.

Zadar se nalazi na 9. mestu sa pet pobeda i čak 11 neuspeha.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"...

KRAJ MEČA! Pobednik je Partizan, a konačni rezultat 97:92!

Velika drama viđena je u Zadru, Partizan je ponovo bio taj koji je čuvao prednost, a Zadar ju je jurio. Markus Pejdž je u ovom produžetku postigao dve trojke. Međutim, mnogo ofanzivnih skokova posle promašenih slobodnih bacanja Zadra je dopušteno, pa je tako domaćin sve vreme uspevao da drži korak.

A, ONDA TREĆA TROJKA MARKUSA PEJDŽA U PRODUŽETKU!!! Partizan se na dva minuta do kraja opet odaljio na dva poseda, odnosno na +6, ali je Luka Božić s vezana četiri poena približio svoj tim na -2. .

Međutim, nastavio je da rešeta Markus Pejdž, koji je pogađao

IDE SE U PRODUŽETAK!!!! 82:82! Litl je spasao Zadar, koji je gubio se 77:82!

Zadar se početkom poslednjeg kvartala primakao svega na -2. opet je trojku postigao Dašić, koji je do tog momenta šutirao 3/3 sa linije 6.75. Međutim, raspoložen za šut bio je i Markus Pejdž, koji je dao četvrtu trojku ponovo za visokih 77:71.

Fantastičnom trojkom Litla preko ruke Zadar je tačno na minut pred kraj meča prišao na 80:82, a onda polaganjem istog igrača posle poprilično bezidejne akcije izjednačio. Do kraja meča, taj rezultat je ostao na snazi, pa se pristupilo produžetku.

Interesantno, igračima Zadra je u četvrtoj četvrtini sviran još jedan prestup prilikom izvođenja slobodnih bacanja, ukupno treći na ovom meču. A, onda, na dva minuta pred kraj, ponovo je Renfro prestupio. Bio je to njegov drugi prestup na meču. Poprilično čudne odluke sudije Javora.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 69:65 vodi Partizan, koji je imao čak i +14!

Partizan se na samom početku drugog poluvremena odlepio na maksimalnih +14, ali Zadar tu nije klonuo duhom. Primakli su se Hrvati na 65:69 trojkom Lovrea Bašića. U celoj trećoj četvrtini, viđeno je samo sedam faulova, za razliku od prve dve gde smo u nekim navratima gledali pravi MMA susret. Dašić i Bašić bili su ti koji su vratili Zadar iz mrtvih. Dašić sa jednom, Bašić sa dve trojke u toj seriji domaćina. Andrea Trinkijeri morao je da zatraži tajm-aut, ali do kraja deonice je ostalo svega +4 za beogradski tim..

KRAJ POLUVREMENA! 50:46 vode crno-beli koji su došli do preokreta! I ovde je viđeno mnogo slobodnih bacanja i ličnih grešaka... Ako se ovako nastavi, meč neće biti gotov pre 19 časova :)

U prvih 1:46 druge četvrtine viđeno je čak šest faulova. Sudija Javor i ostala dvojica zaista sviraju svaki kontakt, seckaju igru koliko god je u njihovoj moći. Međutim, crno-beli su na pet minuta do kraja četvrtine, poveli sa 36:34 i opet prevagnuli klackalicu na svoju stranu. Tada je Ante Nazor tražio tajm-aut, tražio je od saigrača da bolje čuvaju Markusa Pejdža, i da moraju mnogo bolje da igraju odbranu.

Od tada su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu, ali je Partizan uspeo da se odalji na tih aktuelnih +4!

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 23:20 za Zadar, previše seckanja igre i slobodnih bacanja.

U prvih tri i po minuta gledali smo rezultatsku klackalicu, kada je Bandža Si pogodio trojku, pa onda i sjajno zakucao za prednost od 12:9.

Pri rezultatu 22:17 za Zadar, koji je preokrenuo protiv neopreznih crno-belih, Đorđe Gagić je promašio zakucavanje, pa napravio i nepotreban faul pod košem protivnika za nova slobodna bacanja. Srećom po Partizan, u tom momentu domaćin je šutirao sa linije penala samo 6/11, pa je povisio na samo +6.

Tokom ove četvrtine, viđeno je čak 17 ličnih grešaka. Zadar je šutirao čak 13 bacanja do kraja deonice, a Partizan sedam. Pored toga što je Uroš Trifunović dobio priliku da ponovo zaigra u crno-belom dresu, najzanimljivije od svega bilo je to što je sudija Damir Javor dva puta poništio koš zbog prestupa prilikom izvođenja penala. Jednom Renfrou za Partizan, jednom Litl za Zadar.

17.00 - Meč je počeo! Čitamo se na kraju prve četvrtine...

16.50 - Podsetimo se prethodnog duela ova dva tima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.