IGOR KOKOŠKOV STREPI OD SRPSKOG IGRAČA: Uplašim se kad moji igrači igraju protiv Nikole Jokića!
Igor Kokoškov, Foto: AP/Nick Wass

STRAH ILI POHVALA?

IGOR KOKOŠKOV STREPI OD SRPSKOG IGRAČA: Uplašim se kad moji igrači igraju protiv Nikole Jokića!

Pričao je još i o dosadašnjem delu sezone, ali i o pričama o preseljenju Sansa iz Finiksa

Objavljeno: 18:14h

Srpski trener Igor Kokoškov sa klupe predvodi Finiks Sans koji ove sezone u NBA ligi igra promenljivo.

Osim Kokoškova, Srbija ima i pet košarkaša u NBA timovima - Nikolu Jokića (Denver, lidera Zapadne konferencije), Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu (Sakramento) i Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića (Klipersi).

O njima je pričao i trener Finiks Sansa.

- Nikola se razvija u svetskog superstara. Neki koraci koje on pravi su neverovatni. Ovo mu je četvrta sezona u ligi i svake godine je napravio pomak. Nije samo sidro i vodeći igrač Nagetsa, već jedan od vodećih igrača za MVP nagradu ove sezone. To govori dovoljno o momku koji je pre nekoliko godina igrao u ABA ligi. Ljubitelji košarke treba da budu ponosni na ono što radi za naš sport i ime naše zemlje u svetskim razmerama. Igra jako dobro i zrelo. Ima sjajan “repertoar”. Prosto se uplašić kad igraš sa njim. On je najbolji plejmejker na poziciji centra - rekao je Kokoškov za "Mondo".

Zahvaljujući igrama, Jokić bi mogao da bude i deo Ol-star meča koji je zakazan za 17. februar u Šarlotu. Srpski igrač sigurno ima bar jedan glas.

Ne mogu da glasam za svoje igrače, tako da postoji dobra šansa da ću glasati za njega. Nije nikakva protekcija zato što je naš, jednostavno on to zaslužuje. Ne dobija pohvale samo od naših medija, jer ga mi pratimo, već je i u svetskim razmerama viđen kao jedan od najdominantnijih igrača ove lige - dodao je.

Odlične partije pružaju i Bjelica i Bogdanović u dresu Sakramenta.

- Kingsi igraju dobru sezonu, doneli su neke dobre odluke u poslednjih par godina i imaju dobre mlade igrače. Dovođenjem Bjelice su dobili spoj mladosti i iskustva, imaju kontinuitet u rosteru i na klupi. Ne mogu da budem presrećan zbog njih, jer smo u istoj diviziji, ail mi je drago. Što se Bogdana tiče, stekao sam veliko poštovanje prema njemu kao igraču za sve one godine koje sam bio u internacionanoj košarci i vodio timove protiv njega. Nemanja je napokon dobio šansu posle dve godine. Obojica imaju dobre sezone i pomažu timu da napravi krupne korake. Pretendenti su na mesto u plej-ofu - pohvalio je Kokoškov Srbe.

Nezaobilazna tema je bio i Luka Dončić koji je sa Kokoškovim i Dragićem doneo Sloveniji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine. Bilo je spekulacija da će zbog toga Finiks odabrati slovenačkog reprezentativca na draftu, ali se odlučio za Diandrea Ejtona. Odlične partije pruža Dončić u dresu Dalasa pa kolaju priče da su čelnici tima iz Arizone pogrešili što nisu njega odabrali.

- Njih dvojica igraju na potpuno različitim pozicijama i obojica su veoma talentovani. Mogu da postanu deo Kuće slavnih, mada je rano sada pričati o tome. Jedini pravi odgovor ćemo imati za pet, 10 ili 15 godina kada budemo videli gde su njihove karijere otišle. Imamo veliko poštovanje prema Dončiću. Nije ovo ništa novo za njega. Adaptirao se veoma brzo, igra kvalitetno. Izazovi koje je prošao u evropskoj košarci kao mlad momak koji je otišao u Španiju, borio se za svoje mesto u jednom od najboljih timova Evrolige. Sve to ga je pripremilo na ovo ovde - rekao je Kokoškov za "Mondo".

Osim o igračima, srpski trener je pričao i o dosadašnjem delu sezone, ali i o pričama o preseljenju Sansa iz Finiksa. Kompletan intervju pročitajte ovde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.