AKO OVO USPE, JOKIĆ ĆE POSTATI BESMRTAN: Samo 4 NBA legende su to uradile, a Srbin može da bude peti!
Nikola Jokić bi mogao da uđe u TOP 5 igrača koji su ispisali istoriju, Foto: AP

Samo da ovako nastavi

AKO OVO USPE, JOKIĆ ĆE POSTATI BESMRTAN: Samo 4 NBA legende su to uradile, a Srbin može da bude peti!

Nema sumnje da mu se u tom slučaju smeši titula MVP-ija cele sezone

Objavljeno:

Nikola Jokić je podigao značajno nivo svoje forme, a Denver je nastavio da gazi.

Igre srpskog košarkaša su impresivne u poslednje vreme, pohvale pljušte sa svih strana, a on će još jednom imati priliku da ispiše stranice istorije NBA lige i stane rame uz rame sa najvećim legendama.

Trenutni prosek Somborca u tri najvažnije statističke kategorije je 17,7 poena, 9,9 skokova i 7,6 asistencija po utakmici. To je nivo igara koji su u istoriji do sada samo četiri igrača uspela da održe tokom cele sezone.

Ukoliko Jokić bude zadržao ili čak poboljšao dosadašnji učinak u preostale 54 utakmice ligaškog dela takmičenja, ući će među TOP 5 igrača koji su u tokom sezone uspeli da postižu više od 17,5 poena i beleže više od 9,5 skokova i 7,5 asistencija.

Četvorica kojima je to polazilo do sada su zaista istinske legende ne samo NBA, nego i cele košarke - Vilt Čemberlen koji je u sezoni 1966/67 beležio 24,1 poena, 24,2 skokova, 8,6 asistencija, zatim Oskar Robertson je u sezoni 1961/62 beležio 30,8 poena, 12,5 skokova, 11,4 asistencija, Medžik Džonson je u sezoni 1981/82 imao prosek od 22,5 poena, 9,6 skokova i 9,5 asistencija i i dalje aktivni Rasel Vestbruk koji je u sezoni 2016/2017 imao učinak od 31, 6 poena, 10.7 skokova, 10,3 asistencije u proseku.

Ne moramo da vam napominjemo da ukoliko Jokić zaista bude zadržao takav nivo, ne samo da će se priključiti ovoj velikoj četvorci, već će biti i najozbiljniji kandidat za MVP-ja lige, što mnogi već sada prognoziraju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.