DERBI KUMOVA PRIPAO UČITELJU: Jan Veseli unakazio CSKA! Katastrofa Budućnosti!
Ćaćo Rodrigez u duelu sa Janom Veselim, Foto: EPA/Erdem Sahin

Evroliga, 13. kolo

DERBI KUMOVA PRIPAO UČITELJU: Jan Veseli unakazio CSKA! Katastrofa Budućnosti!

Novi veoma, veoma težak poraz ekipe Aleksandra Džikića

Objavljeno: 22:40h

I pored tri velike pobede u Morači, Budućnost u gostima ne može da dobije nikoga. Ovoga puta, poražena je u Turskoj rezultatom 106:68, dakle sa čak 38 poena razlike. Bio je to najgori poraz ove sezone, a desio se u okviru 13. kola Evrolige.

Od starta utakmice bili su u minusu izabranici Aleksandra Džikića, međutim u nekoliko navrata uspevali su priđu na četiri, pet ili šest razlike i daju notu zanimljivosti ovom susretu. Sve to trajalo je samo prvih 20 i kusur minuta. Gosti su najbliži bili Efesu na 3,27 pred odlazak na odmor, kada je Erl Klark pogodio oba slobodna bacanja. Tada je na semafioru stajalo 38:34. Od tada, usledio je potpuni krah.

Efes je predvodio Rodrig Buboa sa 22 poena. Pratili su ga Brok Motum sa 17, Kruno Simon sa 15, Moerman sa 13... Prelaznu ocenu kod gostiju zaslužio je samo Erl Klark koji je ubacio 21 poen. Dvocifreni su bili još Koti Klark (12) i Edvin Džekson (11).

Crven i kad pobeđuje
Crven i kad pobeđuje foto: EPA/Erdem Sahin

U drugom i najzanimljivijem meču dana, košarkaši Fenerbahčea pobedili su CSKA Moskvu sa 79:75.

Fenerbahče je trijumfovao zahvaljujući lošoj igri CSKA u završnici utakmice u Istanbulu. Armija je pet minuta pre kraja vodila sa sedam razlike. Ipak, do kraja je ruski klub dao sam jedan poen, što je Fenerbahče iskoristio i pobedom se učvrstio na prvom mestu na tabeli Evrolige.

Fenerbahče ima 12 pobeda, dve više od CSKA i Reala, koji ima utakmicu manje.

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bio je Jan Veseli sa 19 poena, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić dao 15, a 10 Nikola Kalinić. Kod CSKA 17 poena Klajburna, 12 je dodao Higins, po 11 su upisali Hanter i Rodrigez, 10 je dodao Danijel Heket. Ponovo je podbacio De Kolo sa samo tri poena.

Ono što je uvek posebno interesantno u duelu ove dve ekipe je što su Željko Obradović i Dimitris Itudis kumovi, a popularni Žoc je i svojevrsni trenerski učitelj znatno mlađeg Grka.

U trećem meču dana, Olimpijakos je u gostima sa 69:60 savladao Pešićevu Barselonu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.