TRINKIJERI PRED MEČ SEZONE: Igramo u Pioniru, Sveti Nikola je, mnogo toga može da se desi!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

SPIRITUALNI ITALIJAN...

TRINKIJERI PRED MEČ SEZONE: Igramo u Pioniru, Sveti Nikola je, mnogo toga može da se desi!

Doduše, da li je ili nije zaista utakmica od koje sve zavisi za crno-bele, znaće se tek krajem ove večeri (utorak), kada i Zenit i Trento odigraju svoje mečeve

Objavljeno:

Pred poslednji meč grupne faze Evrokupa, koji Partizan u sredu uveče igra protiv Turk Telekoma u Hali Pionir, oglasio se trener beogradskog tima Andrea Trinkijeri.

Crno-beli i dalje ne zavise isključivo od sebe. Ukoliko Zenit i Trento trijumfuju u utakmicama koje se igraju dan ranije (večeras, utorak, u dva različita termina), Partizan neće moći do naredne faze. Međutim, ako Zenit izgubi, a on igra pre Trenta, momcima iz Humske će biti dovoljna bilo kakva pobeda. Ukoliko samo Trento trijumfuje, Partizanu bi bio potreban trijumf nad Turk Telekomom sa šest ili više koševa.

- Ja se nadam da će biti velika šansa za nas, neke stvari su van naše kontrole. Malo mi nije lako da pripremam utakmicu. Večeras ćemo znati šta nas čeka. Neke stvari sigurno znamo: Turk Telekom ima mnogo igrača, imaju pet igrača koji su igrali Evroligu i mogu da igraju Evroligu. Imamo pune ruke posla, moramo igrati napad, odbranu, kontrolisati emocije, igrati 40 minuta. Veliki posao za našu ekipu, ali svaki dan smo nešto bolji. Sigurno nismo favoriti, ali - utakmica se igra u Pioniru, Sveti Nikola je - mnogo toga se može desiti sutra - istakao je italijanski stručnjak.

KK Partizan
KK Partizan foto: Starsport©

Podvukao je da realnost ne sme da se izgubi iz vida.

- Ovaj tim je igrao Evrokup jer se nešto promenilo u klubu. Sada smo uspeli, posle velike pobede u Francuskoj da imamo možda šansu. Sve što dođe je višak, baš onako za Novu Godinu. Da li smo mi spremni, ja ne znam. Da želimo, sigurno znam - dodao je Trinkijeri.

Za kraj, istakao je kako bi mu prolaz u dalju fazu takmičenja bio velika novogodišnja želja, "ogromna", kako kaže.

Valja podsetiti i na činjenicu da su posle nešto lošijeg niza crno-beli uspeli da vežu tri trijumfa u svim takmičenjima i tako znatno dignu moral pred izazove koji slede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.