ĆUTAO JE MESECIMA: Alimpijević konačno progovorio zašto je otišao iz Zvezde posle finala ABA lige!
Dušan Alimpijević odlučio je da priča o svom odlasku iz Zvezde, Foto: Dado Đilas

Šta se sve desilo

ĆUTAO JE MESECIMA: Alimpijević konačno progovorio zašto je otišao iz Zvezde posle finala ABA lige!

Mladi strateg je otvorio dušu za ruske medije

Objavljeno:

Dušan Alimpijević nije uspeo da početak svog novog trenerskog angažmana obeleži pobedom. Ali će zato dvonedeljnu reprezentativnu pauzu iskoristiti da što više implementira svoju košarkašku filozofiju i zamisli u ekipi Avtodora.

Mladi stručnjak je tek pristigao u VTB ligu i zanimljiv je ruskim novinarima, posebno sa aspekta da je prošle sezone sa svega 31 godinom vodio Crvenu zvezdu u Evroligi.

Dušan Alimpijević se prisetio kako je bilo voditi Zvezdu u Evroligi
Dušan Alimpijević se prisetio kako je bilo voditi Zvezdu u Evroligi foto: EPA/ANDREJ CUKIC

On je u razgovoru sa njima govorio o tom svom iskustvu.

- Ne samo da smo imali najmanji budžet, već i tri puta niži od Žalgirisovog, prvog kluba ispred nas u tom pogledu. Uprkos tome, ostvarili smo 11 pobeda u Evroligi i pobedili gigante poput Reala, Olimpijakosa, Makabija i Barselone. Dobili smo i Žalgiris kod kuće, a bili smo na loptu do pobede i u gostima. Dobili smo i Olimpiju i Valensiju, tada vladajućeg šampiona ACB lige - rekao je Alimpijević.

Novinare je zanimalo da li je zadovoljan zbog onoga što je postigao.

Dušan Alimpijević ističe da je zadovoljan onime što je sa Zvezdom postigao u Evroligi
Dušan Alimpijević ističe da je zadovoljan onime što je sa Zvezdom postigao u Evroligi foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Jesam onim što smo postigli u Evroligi, ali sam iskreno bio razočaran igrama u Jadranskoj ligi, gde nismo uspeli da odbranimo titulu, pa smo izgubili i mesto u Evroligi. Bili smo suočeni s mnogim poteškoćama pred samo finale, uključujući i povrede dvojice najvažnijih igrača, a imali smo i određenih problema, o kojima ne bih sada da pričam.

Ipak, usledio je rastanak pre vremena, posle poraza u finalu ABA lige od Budućnosti, a Alimpijević je prvi put sada javno progovorio o tome.

- Osoba sam koja zna da prihvati odgovornost. U finalnoj seriji Jadranske lige nismo izgledali kao tim iz vremena u Evroligi, a onda i kasnije u finalu Superlige. Bili smo u jako teškom periodu, jer smo pred kraj ključnog meča imali promašaj Feldina sa distance, a onda Lesor nije uspeo da pogodi šut posle ofanzivnog skoka. Posle toga izgubili smo celu finalnu seriju. Shvatio sam sve to kao moju odgovornost i zato sam otišao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.