ČOVIĆ: Nisam se video s Trinkijerijem! Region je zapostavljen u Evroligi, potreban je manji stepen primitivizma!
Nebojša Čović je zadovoljan dosadašnjim rezultatima u sezoni, Foto: Dado Đilas

A više odgovornosti

ČOVIĆ: Nisam se video s Trinkijerijem! Region je zapostavljen u Evroligi, potreban je manji stepen primitivizma!

Prvi čovek crveno-belih rekao je i da nije primetio da Zvezdi nedostaju navijači na utakmicama

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je održao na Malom Kalemegdanu konferenciju za novinare na kojoj je, u neku ruku, sumirao dosadašnji deo sezone i rezultate koje je klub postigao.

- Zadovoljan sam sa ovim što smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije - rekao je Čović.

Poslednjih dana je bilo priče o tome što se Evroliga proširila i da su A licencu dobili Asvel i Bajern, iako je on nekoliko puta ponavljao da bi i Zvezda želela to.

- Nemam neku posebnu reakciju. To je najavljeno i očekivano. Asvel i Bajern su dali finansijske mogućnosti koje premašuju 20.000.000 evra. To su dva ozbiljna kluba. Videćemo kakva će organizacija Evrolige biti sledeće sezone. Očekujem Evroligu i do 20 klubova u nekom narednom periodu. Naš region je zapostavljen. Potreban nam je veći stepen odgovornosti, a manji stepen primitivizma. Moraju naši klubovi da dostignu i 60, 70 odsto budžeta ovih klubova koji imaju do 15.000.000 godišnji budžet. Igrački i trenerski potencijal u regionu postoji. Moramo samo dobro da radimo i postavljamo realne, a ne fiktivne sisteme. U sportu se ne živi od prošlosti, iako je se treba sećati - objasnio je Čović koji ne isključuje mogućnost da ABA liga ima dva predstavnika u Evroligi.

Nebojša Čović navodi da postoji mogućnost da ABA liga ima dva kluba u Evroligi
Nebojša Čović navodi da postoji mogućnost da ABA liga ima dva kluba u Evroligi foto: Dado Đilas

- Možda i ove godine mogu da se dobiju dva predstavnika, ali ne bih da analiziram kako to može da se desi.

Pre desetak dana je izjavio da je prijatelj sa novim trenerom Partizana Andreom Trinkijerijem, i da su čak razgovarali o njegovom angažmanu u Zvezdi, što je i sada potvrdio.

- Nisam se video sa njim. Mislim da je dobar trener i razumem da nema vremena, ima posla. Da, tokom leta smo pričali, to smo jasno rekli i nema šta da se spekuliše. Trinkijeri je sada trener drugog kluba - rekao je Čović.

Andrea Trinkijeri, trener Partizana
Andrea Trinkijeri, trener Partizana foto: Starsport©

U nedavnom Večitom derbiju Zvezda je pobedila Partizan, a Čović kaže da je to "super", da bi potom poručio da neće biti nikakvih promena u igračkom kadru.

- Ne očekujem promene. Ne igraju samo stanci već i domaći igrači. Neko ih je nazvao statističkom greškom. Zvezda je klub sa 15 igrača. Ko je stranac ili nije, to je nebitno. Bitno je da se ispuni cilj. Vidite da je globalizacija sveta i u drugim oblastima. Koliko Turaka ima u Feneru, Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu? To je profesionalni sport - dodao je on.

Delije u Pioniru na meču protiv Galatasaraja
Delije u Pioniru na meču protiv Galatasaraja foto: Espreso.co.rs

Jezgro Delija se posle prošlosezonskog bojkota ove godine vratilo samo na utakmici protiv Galatasaraja, a takva podrška je izostala na drugim mečevima Evrokupa.

- Ne vidim da nam nedostaju navijači. Vrlo smo zadovoljni posetom i odnosom sa našim navijačima - poručio je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.