10 MILIONA EVRA I ONA BUDALAŠTINA O FAJNAL-FORU! Nebojša Čović objasnio zašto Zvezda nije dobila A licencu Evrolige
Nebojša Čović o A licenci i Evroligi, Foto: Beta/Branislav Božić

Sve se vrti oko para

10 MILIONA EVRA I ONA BUDALAŠTINA O FAJNAL-FORU! Nebojša Čović objasnio zašto Zvezda nije dobila A licencu Evrolige

Prvi čovek crveno-belih da se ljudi u Barseloni vode mnogim računicama i na svaki detalj obraćaju pažnju

Objavljeno:

Evroliga je u utorak donela odluku o proširenju na 12 klubova i odmah dala A licence Asvelu i Bajernu iz Minhena, dok nijedan predstavnik ABA lige nije dobio ni A licencu, niti će regionalno takmičenje dobiti mogućnost za dva predstavnika naredne godine.

ABA ligu je kao šampion prethodnih godina predstavljala Crvena zvezda (ove godine je to Budućnost), a predsednik srpskog kluba, Nebojša Čović, koji je ranije pominjao mogućnost dobijanja A licence, je sada u izjavi za "Sport klub" objasnio zašto je to u ovom trenutku bilo nemoguće očekivati.

- Bila je daleko oko deset miliona evra, tako da kažem. Crvena zvezda ima infrastrukturne uslove i Beograd jeste veliki grad, ali treba u celu računicu uvesti i tržište. Ušli su Bajern i Asvel, a znate, Nemačka i Francuska su velika tržišta sa aspekta broja ljudi, ali i sa aspekta TV prava, što očigledno naš region još nije, nažalost. Stvorena je i ta medijska spin budalaština, moram tako da je nazovem, da je Zvezda prošle sezone trebalo da bude na fajnal-foru, da se sve to radi zbog Zvezde. Evropa i Evroliga ne trpe takvo ponašanje. Zvezda je napravila sjajne rezultate, čak i u novom formatu koji po težini ni u kom slučaju ne može da se poredi sa onim starim sistemom po grupama - objasnio je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čović foto: Beta/Branislav Božić

Prvi čovek crveno-belih je dodao i da se u regionu mora spremiti adekvatan odgovor kako da jednog dana ipak neki klub dobije A licencu, ili makar ABA liga dobije dva predstavnika.

- Moramo dodatno da podignemo i oplemenimo infrastrukturu, kao i da naši klubovi budu na ovaj ili onaj način bogatiji, i u smislu budžeta i u smislu maksimalnog poštovanja fer-pleja koji je propisala Evroliga. Ono što mi imamo, za razliku od svih drugih, jeste mnogo talenata na ovim prostorima. Moramo mnogo da radimo na proizvodnji igrača i da napravimo slogu, da postoji zajednički pristup kada je u pitanju Srbija, ali i ceo region, u smislu Evrolige i Evrokupa. Evroliga je NBA liga, Evrokup kao neka druga NBA lige - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.