ARMIJA OSVOJILA MADRID: Rusi slavili u Španiji, Radonjićeva packa po ušima, Darušafaka zakucana za dno!
Košarkaši CSKA, Foto: AP

evroliga, 9. kolo

ARMIJA OSVOJILA MADRID: Rusi slavili u Španiji, Radonjićeva packa po ušima, Darušafaka zakucana za dno!

Armani je nastupio sa devetoricom igrača u Kaunasu

Objavljeno:

Košarkaški Gran Kanarije pobedili su večeras u gostima Darušafaku sa 75:71 u prvoj utakmici 10. kola Evrolige.

Španski tim dosta se mučio u prvom poluvremenu, ali je dobrom trećom četvrtinom uspeo da dođe do preokreta, a potom u neizvesnoj završnici reši pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Markus Erikson sa 23 poena, dok je Anžej Pasečniks dodao 17, uz osam skokova.

S druge strane jedini dvocifren u ekipi Darušafake bio je Rejk Mekalum postigao 13.

Gran Kanarija je 13. sa tri pobede i sedam poraza, dok je Darušafaka poslednja sa svega jednim trijumfom i devet poraza.

Žalgiris je nakon tri vezana poraza ugostio Armani i slavio rezultatom 83:78. Prazan hod italijanskog šampiona u drugoj deonici pokazao se ključnim za konačan ishod utakmice, premda je Armani do samog kraja imao aktivan rezultat.

Meč je prelomljen u samom finišu kada je serijom 5:0 Žalgiris otišao na +7 (82:75) i tako rešio pitanje pobednika. Brendon Dejvis je dominirao u domaćem timu sa 27 poena, 10 skokova i 4 asistencije, a pratio ga je bivši košarkaš Crvene zvezde mt:s Nejt Volters sa 11 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Armani je nastupio sa devetoricom igrača u Kaunasu, a najveći teret poneli su Majk Džejms sa 17 poena, Arturas Gudaitis 16, Vladimir Micov i Kuzminskas sa 14 poena.

Košarkaši Makabija prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza i u 10. kolu Evrolige u Tel Avivu su deklasirali Bajern iz Minhena sa 95:71.

Ponos Izraela je zabeležio tek drugi trijumf u sezoni, dok je tim koji sa klupe vodi Dejan Radonjić ostao na četiri pobede. Bavarcima je ovo bio treći neuspeh u poslednje četiri utakmice.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Majkl Rol sa 14 poena, jedan manje upisao je Aleks Tajus, 12 je dodao Tarik Blek, a pored njega značajnu ulogu u defanzivi imao je Džoni O'Brajant koji je pored 9 poena zabeležio i 10 skokova.

Kod Bavaraca Derik Viliajms je postigao 15 poena, Vladimir Lučič 11 (3/4 za dva, 0/1 za tri, 5/6 slobodna bacanja), uz 7 skokova i asistenciju za 32 minuta, Stefan Jović je upisao 6 (2/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna bacanja), uz skok i 5 asistencija za 25 minuta, dok se Nemanja Dangubić nije upisao u strelce za skoro 4 minuta na terenu.

U poslednjem meču dana, ujedno i derbiju koji bi doneo lidera Evrolige, CSKA je slavio trijumf nad Realom - 93:88.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Kori Higins sa 24 poena, 18 je imao Vil Klajburn, a Nando de Kolo 15. U timu Reala Fakundo Kampaco je imao 23, a Rudi Fernandez 18.

Evroliga, 9. kolo:

Darušafaka - Gran Kanarija 71:75

Žalgiris - Milano 83:78

Makabi - Bajern 91:75

Real - CSKA 88:93

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.