SAMO BAHATO: Dok deca širom sveta gladuju, Lebron na ishranu troši cifru od koje se vrti u glavi
Lebron Džejms, Foto: Reuter/Robert Hanashiro

MALO LI JE NA OVU SKUPOĆU?

SAMO BAHATO: Dok deca širom sveta gladuju, Lebron na ishranu troši cifru od koje se vrti u glavi

Možda i najbolji košarkaš današnjice i dalje igra vrhunsku košarku

Objavljeno: 09:53h

Iako ima 34 godine, Lebron Džejms, možda i najbolji košarkaš današnjice i dalje igra vrhunsku košarku.

Razlog za to je nedavno otkrio američkim medijima. Rekao je da se pridržava saveta koji je dobio od prijatelja kada je imao 13 godina i koji glasi: "Radi jako, igraj i rasteži se".

U tome leži tajna njegovog isklesanog tela i životne forme, ali nije samo to. Preko 1.500.000 dolara godišnje Lebron Džejms troši na pravilnu ishranu, zdravu hranu, prirodne proizvode i stručnjake koji mu pripremaju kratkoročne i dugoročne planove i obroke. On je veliki pobornik zdrave ishrane i strogo se drži nedeljnih, mesečnih i godišnjih programa po kojima se hrani.

- Uvek sam istrajan u ovom procesu. Oduvek se hranim ispravno jer želim da mi karijera traje što duže. Ne jedan prženu hranu, ne konzumiram šećere, niti pijem pića s veštačkim zaslađivačima. Prženo ne jedem tokom sezone. Koristim samo prirodne šećere i hranu - rekao je košarkaš.

Posebna je njegova ishrana u danu utakmice.

- Za doručak jedem omlet od belanaca i dimljenog lososa, zajedno sa palačinkama bez glutena i nešto bobica. Za ručak pastu od celog zrna žita, lososa i povrće. Neposredno pre utakmice protiv Orlanda pojeo sam i sendvič s kikiriki puterom i džemom. Na poluvremenu sam pojeo kriške jabuka sa sosom od badema. Odmah posle utakmice dobio sam proteinski šejk. Za večeru jednem pileći parm sa mešanom salatom i onda popijem čašu vina - dodao je.

On je takođe uložio i veliki novac u privatni vinograd pa sebe često u šali naziva somelijeom.

- Jako volim vina iz Bordoa. Ima nekoliko vrsta vina koje volim (Screaming Eagle, Quintarelli, Rotschild, Latour). Mogao bih ceo dan da pričam o vinima i da vam dam celu listu buteljki koje imam kod kuće - izjavio je Džejms.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.