ELITA PRIREDILA ŠOU: Budućnost opet potonula, drama u Moskvi, Panatinaikos srušio Barsu, Micov sam pobedio Špance
Vladimir Micov je sam pobedio Baskoniju, Foto: EPA / Andrej Cukić

EVROLIGA, 8. KOLO

ELITA PRIREDILA ŠOU: Budućnost opet potonula, drama u Moskvi, Panatinaikos srušio Barsu, Micov sam pobedio Špance

Izabranici Aleksandra Džikića su parirali Rusima samo u prvoj četvrtini

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti nisu uspeli da iskoriste euforiju iz prethodnog kola Evrolige kada su zabeležili prvi trijumf u eliti.

Crnogorski tim je u osmom kolu poražen od Himkija u gostima sa 85:69. Izabranici Aleksandra Džikića parirali su Rusima samo u prvoj četvrtini (18:17). Drugu deonicu su izgubili sa 27:13 i više nije bilo nade za povratak.

Nerešiva enigma za Podgoričane bio je Aleksej Šved sa 22 poena i po sedam skokova i asistencija, a pratio ga je Džordan Miki sa 17 poena i osam skokova. U ekipi Budućnosti, Erl Klark je imao 19 poena, a Alen Omić 10.

Sada se predstavnik Crne Gore nalazi na 15. mestu sa skorom od jedne pobede i sedam poraza, a Himki je 11. sa dve dobijene i šest izgubljenih utakmica.

Neizvesno je bilo u meču CSKA i Žalgirisa u Moskvi. Od početka meča je trajala drama. Litvanci su dobili prvu četvrtinu sa 18:16, a u drugoj su Rusi istom merom uzvratili (20:21). Na poluvremenu je Žalgiris imao minimalnu prednost - 38:37.

Oba tima su nastavila u istom ritmu pa je treća deonica završena nerešeno - 22:22. Minimalno vođstvo CSKA u četvroj četvrtini odvelo je utakmicu u produžetak u kome su Moskovljani imali više nerava i na kraju slavili sa 99:97. Najefikasniji u ruskom timu bili su Serhio Rodrigez sa 24 poena i šest asistencija i Kori Higins sa 23 poena.

U ekipi Žalgirisa istakao se Antanas Kavaliauskas sa 19 poena i osam skokova, a pratio ga je Volters sa 14 ubačenih koševa i devet asistencija. Zapažene uloge kod Litvanaca imali su i Vajt i Grigonis sa po 13 poena, a Leo Vesterman je ubacio 11.

Panatinaikos je bez problema savladao Barselonu na domaćem terenu. Grčki tim je slavio sa 76:70. Od početka su domaći uspostavili ritam i nisu dali nikakvu nadu Špancima da mogu da dođu do makar prilike za trijumf.

Najefikasniji u ekipi Panatinaikosa bio je Tomas sa 14 poena, a odličnu partiju pružio je i Stefon Lazme sa 11 ubačenih poena i šest skokova. Najbolji igrači Barselone bili su Kajl Kuric sa 17 poena i četiri skoka i Kevin Serafin sa 15 ubačenih koševa i pet skokova.

Košarkaši Armanija predvođeni Vladimirom Micovim pobedili su na domaćem terenu Baskoniju sa 93:90. Iako je od početka susreta vodio, italijanski tim je popustio u trećoj i četvrtoj deonici, ali je preživeo dramatičan finiš i na kraju slavio.

Najviše muka Baskonija je imala sa Micovim koji je postigao 22 poena. U Stopu ga je pratio Majk Džejms sa 20 poena i osam asistencija. Sa druge strane, najviše su se istakli Vinsent Poiriej sa 18 poena i deset skokova i Met Džening sa istim brojem ubačenih koševa, a odmah iza njih je Luka Vildoza sa 15 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Evroliga, 8. kolo

Utorak

Efes - Makabi 90:77

Fenerbahče - Darušafaka 100:79

Bajern Minhen - Olimpijakos 62:72

Real Madrid - Gran Kanarija 89:76

Sreda

Himki - Budućnost 85:79

CSKA - Žalgiris 99:97

Panatinaikos - Barselona 76:70

Milano - Baskonija 93:90

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.