BORBENI PARTIZAN ZAVRŠIO U MORAČI: Borili su se crno-beli, ali domaći su slavili
Košarkaši Budućnosti dočekuju Partizan u okviru 8. kola ABA lige, Foto: Beta

aba liga, 8. kolo

BORBENI PARTIZAN ZAVRŠIO U MORAČI: Borili su se crno-beli, ali domaći su slavili

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti pobedili su Partizan u okviru 8. kola ABA lige pred svojim navijačima u rasprodatoj "Morači".

Tim Aleksandra Džikića slavio je sa 75:71. Posle ovog duela, podgorički tim nalazi se na drugoj poziciji ABA lige sa šest pobeda i dva poraza, a Partizan je peti sa skorom od četiri trijumfa i četiri izgubljena meča.

Od početka meča košarkaši Budućnosti su vodili. Igrači Partizana su se borili, pokušali da unesu neizvesnost u duel na minut i po do kraja meča i makar izbore produžetak, ali nisu uspeli u toj misiji i izgubili su meč.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

IV četvrtina

Poslednja deonica ponovo je počela boljom igrom crnogorske ekipe. Držali su crno-beli priključak (60:57), ali nisu imali snage za potpuni preokret. Promašaji, greške i mirnija ruka Podgoričana vratili su Budućnosti prednost od šest poena - 68:62. Pokušali su igrači Partizana da unesu neizvesnost u poslednjih minut i po trojkom Vanje Marinkovića, ali slavili su Podgoričani sa 75:71.

III četvrtina

Budućnost je održavala prednost od plus deset poena i početkom treće četvrtine. Počeli su košarkaši podgoričkog tima da greše, a Beograđani su smanjili vođstvo na 49:44 zahvaljujući koševima Stefana Jankovića.

Ponovo je Budućnost vratila prednost od deset poena. Međutim, nisu se predali crno-beli i ubrzo se vođstvo Budućnosti smanjilo na 54:52.

II četvrtina

Cela dva minuta su prošla dok nismo videli koš u drugoj deonici. Posle nekoliko promašaja i jednog i drugog tima, nove poene za Partizan upisao je Stefan Janković. Međutim, košarkaši Budućnosti su održavali dvocifrenu prednost. Zaigrali su bolje crno-beli i prednost Podgoričana se brzo smanjila na minus četiri - 30:26. Nisu izabranici Aleksandra Džikića dozvolili da se Beograđani približe već su na poluvreme otišli sa prednošću od deset poena - 40:30 zahvaljući trojci Gordića sa pola terena uz zvuk sirene.

I četvrtina

Odlično je počeo Partizan prvih deset minuta. Trojkama Jankovića i Bandža Sija je poveo beogradski tim sa 10:7, ali su Podgoričani zahvaljujući koševima Omića, Klarka i Džeksona preokrenuli na 14:10.

Pokušao je izmenama Trinkijeri da trgne ekipu, ali promašaji igrača Partizana i preciznost košarkaša Budućnosti učinili su da Podgoričani reše prvu četvrtinu u svoju korist - 26:16.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.