JA SAM GA HTEO, IAKO JE BILO BOLJIH: Legendarni Leri Braun konačno progovorio o Miličiću, svom najvećem promašaju!
Darko Miličić u društvu nekadašnjih saigrača iz Detroita Lindzija Hantera i Antonija Mekdajsa, Foto: EPA/Jeff Kowalski

Nema zbog čega da bude nezadovoljan

JA SAM GA HTEO, IAKO JE BILO BOLJIH: Legendarni Leri Braun konačno progovorio o Miličiću, svom najvećem promašaju!

Da li je on kriv za Miličićevu propast?!

Objavljeno:

Legendarni nekadašnji NBA trener Leri Braun konačno je rešio da progovori o svom mnogi će reći najverovatnijem promašaju u bogatoj karijeri - Darku Miličiću.

Čuveni stručnjak je bio trener Detroita kada je Srbin izabran kao drugi pik na na jednom od najjačih draftova ikada 2003. godine, a umesto njega Pistonsi su mogli da biraju Vejda, Karmela Entonija, Krisa Boša i druge neke igrače koji su ostvarili vrhunske NBA karijere.

Ipak, oni su se odlučili za tada jedva punoletnog momka koji na kraju nije ostvario svoj puni potencijal i proglašen je za jednog od najvećih promašaja na draftovima.

Leri Braun kaže da je on želeo da uzme Miličića kao drugog pika sa drafta
Leri Braun kaže da je on želeo da uzme Miličića kao drugog pika sa drafta foto: Reuters

- Nema nikakve dileme da se radi o pravom dijamantu kada je košarka u pitanju. Insistirao sam da ga uzmemo na draftu kao drugog pika, iako je bilo jasno svima, pa naravno i meni, da u ponudi ima daleko boljih igrača. Lebron Džejms je kao prvi pik otišao u Klivlend. Mogli smo da uzmemo tada Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda... ali ja sam želeo Miličića. Imali smo sjajan tim koji je te godine osvojio NBA titulu. Blistao je tokom cele sezone Čonsi Bilaps, a veliku podršku su mu pružali Rašid i Ben Valas. Upravo zbog toga sam želeo Darka. Verovao sa da će shvatiti da je angažovan kao projekat za budućnost i da će prvu sezonu iskoristiti da uči od asova kakvi su Bilaps i pomenuti Rašid i Ben. Imali smo problema tokom prve sezone. On nije bio zadovoljan. Želeo je veću minutažu, a i sam je bio svestan da ne može da izrdži pakleni ritam i žestoke duele u NBA ligi. Hteo je da se izvlači i šutira sa distance, a ja da se bori pod košem, gde mu je i mesto. Povredio je ruku u finalnoj seriji, a Pistonsi su osvojili titulu. Zatim smo se dogovorili da od nove sezone krene nova priča - prisetio se Leri Braun za "Sport klub" te prve sezone provedene sa Miličićem.

Iako su njih dvojica napravili dogovor za drugu sezonu to se na kraju nije ostvarilo.

Darko Miličić nije ostvario svoj puni potencijal
Darko Miličić nije ostvario svoj puni potencijal foto: EPA/Jeff Kowalski

- I krenula je. Darko je bio fizički znatno jači. Prihvatao je savete kako sa moje strane, tako i od saigrača. Siguran sam da bi druga godina u NBA ligi donela i meni i njemu ostvarenje sna, ali su nam se putevi razišli. Međutim, smatram da Darko nema razloga da bude nezadovoljan. Ostvario je san koji sanjaju svi dečaci koji se bave košarkom. Igrao je u NBA ligi, osvojio je NBA prsten, učestvovao je na velikim takmičenjima u dresu državnog tima - dodao je Braun.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.