ZVEZDINA UTAKMICA VISOKOG RIZIKA: Snažno i sa puno energije protiv napadača Galatasaraja!
Milan Tomić upozorava da tim Galatasaraja čine iskusni stranci i domaći igrači, Foto: Starsport©

Važan meč

ZVEZDINA UTAKMICA VISOKOG RIZIKA: Snažno i sa puno energije protiv napadača Galatasaraja!

Opšte je poznato da su okršaji srpskog i turskog tima postale utakmice visokog rizika

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da njegovu ekipu protiv Galatasaraja očekuje izuzetno težak meč u kom crveno-beli do pobede mogu da dođu čvrstom igrom u odbrani. - Očekuje nas utakmica sa ekipom koja igra mnogo bolje nego što to njeni rezultati trenutno pokazuju. Moramo da odigramo dobru odbranu, da igramo snažno sa puno energije, čime bi stvorili uslove da dođemo do važne pobede i bodova - rekao je Tomić. Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u utorak Galatasaraj u hali "Aleksandar Nikolić" u petom kolu Evrokupa.

Milan Tomić ističe da je Galatasaraj napadačka ekipa
Milan Tomić ističe da je Galatasaraj napadačka ekipa foto: Beta

- Igru turskog tima kreiraju dobri stranci, Vebster, Herison, Zek Avgust, Slovenac Jaka Klobučar, ali imaju i nekoliko dobrih domaćih igrača koje predvodi bek i kapiten Koksal. Dakle, miks stranih i domaćih, na prvom mestu iskusnih igrača, koji igraju dobru napadačku košarku što govori i podatak od preko 86 ubačenih poena po meču u takmičenjima - rekao je on. U dosadašnjem delu takmičenja, Crvena zvezda najbolji je defanzivni tim Evrokupa sa 71 primljenim poenom po utakmici. Galatasaraj kao dobru napadačku ekipu predvode Herison sa skoro 18 poena po utakmici, Hejs sa 15 i Vebster sa prosečno 12 ubačenih poena po meču.

Branko Lazić rešenje vidi u dobroj odbrani
Branko Lazić rešenje vidi u dobroj odbrani foto: Starsport©

- Ključ dobre utakmice za nas počinje od odbrane. Očekuje nas utakmica sa ekipom koja ima odličan napad, koja ubacuje mnogo poena i koja igra mnogo bolje nego što pokazuju njihovi rezultati. U prošlom kolu izgubili su u samom finišu utakmicu od Monaka, i sigurno će reagovati. Sa druge strane, mi želimo novu pobedu, i do nje će nam put biti lakši ako budemo kontrolisali ritam utakmice, i ako budemo igrali kao tim - rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić. Utakmica između Crvena zvezde i Galatasaraja igraće se u utorak od 19 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.