GDE JE SRPSKA ZASTAVA?! Na meču Vojvodine u KLS nije bilo nacionalnog simbola Srbije!
U hali Spens nije bilo srpska zastave, Foto: Dragan Kadić

neobično

GDE JE SRPSKA ZASTAVA?! Na meču Vojvodine u KLS nije bilo nacionalnog simbola Srbije!

Zbog toga je izrečena novčana kazna klubu

Objavljeno: 17:07h

Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije, Leon Deleon, izrekao je nekoliko kazni posle mečeva drugog kola uvodne faze nacionalnog šampionata.

Uz osam sankcija od po 6.000 dinara zbog tehničkih greški koje su dobili igrači ili njihovi stručni štabovi, Deleon je izrekao i tri finansijske globe od po 12.000 dinara:

KK Vojvodina se kažnjava zato što nije bilo državne zastave u dvorani, shodno čl. 61 a) 2 Propozicija takmičenja

KK Mladost i KK Dinamik se kažnjavaju zato što na semaforu nemaju žutu led traku koja označava istek napada, shodno istom članu Propozicija takmičenja.

Leon Deleon je izrekao brojne kazne zbog propusta klubova u 2. kolu KLS
Leon Deleon je izrekao brojne kazne zbog propusta klubova u 2. kolu KLS foto: Starsport©

Opomenuti su pritom KK Vovodina (da otkloni nedostatak na semaforu - jer ne upisuje i ne meri treći tajmaut u poluvremenu; kao i da obezbedi zaštitu klupe za rezervne igrače gostujuće ekipe) i KK Mladost (da otkloni nedostatak na semaforu - nema prikaza iskorišćenih tajmauta, ni merenja dužine njihovog trajanja).

Vojvodina je u drugom kolu pobedila Vršac sa 118:113, Mladost je savladala Spartak sa 87:78, a Dinamik ekipu Dunava sa ubedljivih 95:62.

Na tabli vodi Dinamik sa četiri boda, nešto lošiju koš-razliku imaju Beograd, Novi Pazar i Borac, takođe sa po dve pobede iz dva nastupa, a slede Sloboda, Zlatibor, Mladost, Vojvodina, Tamiš i Spartak sa po tri, odnosno Vršac, Metalac, Beovuk 72 i Dunav sa po dva boda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.