MILAN TOMIĆ PRED EVROKUP: Nemam problem sa igračima, oni daju 100% sebe!
Foto: Espreso.co.rs

meč po meč

MILAN TOMIĆ PRED EVROKUP: Nemam problem sa igračima, oni daju 100% sebe!

Zvezda počinje svoje takmičenje u drugom najjačem košarkaškom takmičenju u utorak protiv Ulma

Objavljeno: 09:14h

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić dao je izjavu pred prvu utakmicu u Evrokupu koju crveno-beli u utorak igraju protiv Ulma u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Ulm je sigurno jedna kvalitetna ekipa, igrali su protiv Bajerna koji je vrlo teško dobio tu utakmicu, 6 razlike je bilo na kraju. To je ekipa koja igra brzu košarku, pokušavaju da idu u kontra napade i pokušavaju da nađu otvorene šuteve i u kontra napadu i na pola terena. Tako da je naš prvi plan da sprečimo kontra napade i da imamo dobru odbranu. Što se tiče napada na pola terena, to je više pik en rol ekip, koja ima ima dosta igrača koji mogu da koriste tu akciju, neki od njih bolje idu na pordor, dok drugi bolje šutiraju, tako da moramo i individualno da ih znamo. Dali smo informacije igračima, kad ko i koga čuva šta treba više da se pazi.

Posle utakmice sa Cibonom, strateg crveno-belih izjavio je da ga je sramota kako je ekipa reagovala.

- Ona utakmica je završena, igrana je u petak i ona je završena. Tim je spreman, nije pitanje da li je mene sramota, mi smo odigrali jednu lošu utakmicu, ali smo ipak pobedili Cibonu, tako da ne treba da se vraćamo nazad, treba da idemo napred i mi smo dobro pripremljeni za Ulm i ekipa je spremna, tako da se ja nadam jednoj dobroj utakmici i pobedi.

Trener Crvene zvezde - Milan Tomić
Trener Crvene zvezde - Milan Tomić foto: Beta/Branislav Božić

Uputan da li su igrači pokazali reakciju na treningu posle onih reči i da li je zadovoljan rekao je:

- Ja nemam problem sa igračima, to možete da vidite na treningu i uverite se, zadovoljan sa sa svim igračima. Mogu ja da budem nezadovoljan posle jedne utakmice, ali to ne znači da moji igrači ne daju 100 odsto svojih mogućnosti, tako da možemo da kažemo i ostale utakmice u Superkupu gde sam ja opet bio nezadovoljan posle Olimpije, ali ovaj tim Crvene zvezde mora da radi i mora da napreduje da bi bio dobar i da bi se desilo nešto na kraju sezone.

O grupi u Evrokupu:

- Sigurno da nije laka grupa, i Ulm i Monako su dobre ekipe, ima dosta dobrih ekipa. Niti jedna ekipa ne sme da se opusti, da li igramo u Beogradu ili na strani.

O igračkom kadru.

- Davidovac još fali, on je ušao na trening 5 na 5 sa kontaktom, tako da još na ovom meču neće biti u planu.

Crvena zvezda u Evrokupu će odigrati dosta manje utakmica nego prošle sezone u Evroligi, što će sigurno više odgovarati ekipi, a svakako će biti i konkurentnija.

- Jeste da je manje utakmica, ali nije mnogo manje, tako da ako se pogleda program, isti je kao i kod Evrolige, evo igramo u utorak, pa u nedelju u Podgorici i onda u sredu protiv Monaka, tako da nema tu mnogo dana za pripreme.

Maik Cirbes
Maik Cirbes foto: Igokea/Nenad Vuruna

Ide se utakmicu po utakmicu, ali na pitanje ima li neki takmičarski cilj odgovorio je duhovito.

- Da se pobedi Ulm.

Upitan da li mu znači pozicija Zvezde pred ovo izvačnje grupa pošto je bila favorit odgovorio je da mu to ništa ne znači.

Dodao je još i da će uvek ići samo utakmicu po utakmicu, bez nekakvih prevelikih razmišljanja o onim narednima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.