OD SPANULISA SAM NAUČIO MNOGO: Tomić o Zvezdi, da li je Simanić kalibar za crveno-bele i šta očekuje od pojačanja!
Foto: Starsport©

izjava

OD SPANULISA SAM NAUČIO MNOGO: Tomić o Zvezdi, da li je Simanić kalibar za crveno-bele i šta očekuje od pojačanja!

Tomić kaže da će svih 15 igrača dobiti šansu tokom sezone, a prethodnih godina mnogo se govorilo o Boriši Simaniću

Objavljeno:

Crvena zvezda startovala je pobedom u ABA ligi savladavši Cibonu na svom terenu.

Trener vicešampiona Milan Tomić je u intervjuu za Sportklub izneo svoje viđenje stanja u klubu i šta je plan ove sezone.

- Poziv Crvene zvezde retko ko može da odbije. To je klub koji bi svako voleo. I prošle godine smo razgovarali u vezi sa mojim dolaskom, sticajem okolnosti se nije desilo. Ove godine je došlo ponovo do razgovora i nisam mogao da odbijem.

foto: Beta/Branislav Božić

Tomić kaže da će svih 15 igrača dobiti šansu tokom sezone, a prethodnih godina mnogo se govorilo o Boriši Simaniću. - Ne mogu da govorim o tome šta se događalo ranije, da li je trebalo da bude u Zvezdi ili nije… On je prošle sezone mnogo lepo odigrao u FMP-u, gledao sam sve njegove snimke. Boki će dobiti šansu, biće u ekipi Zvezde – ima veliki talenat, ali treba da ga sačekamo, treba svi da mu pomognemo jer nije lako sa 20 godina biti u Zvezdi i imati veliku ulogu. Trenutno sam sasvim zadovoljan njime i time što je pružio – ne očekujem od njega 20 poena, već da svakog dana napreduje sve više.

Na šta se Tomić više oslanja tokom meča, na instinkt ili plan? - U početku se pridržavam plana, ali u košarci taj plan može nekada i da ne bude dobar, pa se dosta menja u toku utakmice. Nisam od onih trenera koji se 40 minuta drži nečega ako ne ide, pokušaćemo nešto drugo.

Tomić je sada glavni trener, ali naglašava da voli da njegovi asistenti budu maksimalno uključeni u svaki aspekt meča. - Prvo što treba jeste da imamo dobru atmosferu i dobru saradnju između sebe. Postoje treneri koji ni na treningu ne daju nikakvu ulogu svojim saradnicima, a ja hoću da oni uvek učestvuju i da imaju jedan deo treninga. I teren i skauting i priprema utakmica, sve to radimo zajedno.

Milan Tomić
Milan Tomić foto: kkcrvenazvezda.rs

Brojni treneri često ističu da, osim što oni uče igrače, često je proces i obrnut. - Rekao sam to i igračima – trening je za igrače, nije za trenere, za nas su seminari na kojima pričamo i dobijamo ideje. Slažem se da igrači dosta puta mogu da pomognu, recimo možda Spanulis, on je imao mnogo lepih ideja koje su pomagale trenerima i na treninzima i na utakmicama

Vasilis Spanulis
Vasilis Spanulis foto: Damir Dervišagić

Odnos sa navijačima takođe je veoma važna stvar u radu u Crvenoj zvezdi. - Cela Evropa govori o publici u Beogradu i o Crvenoj zvezdi. Mogu da vam kažem iz iskustva iz Olimpijakosa, tadašnji moji igrači nisu doživeli nikada takvu atmosferu kao ovde. Ne treba ništa da se gradi između njih i mene, svi smo zajedno, svi smo uz Crvenu zvezdu, svi imamo jedan cilj – oni će uvek biti naš šesti igrač, a naše je da se trudimo i da ginemo na parketu.

Hala Pionir
Hala Pionir foto: Fonet/aleksandar Koković

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.