DUŠKO VUJOŠEVIĆ IDE NA TRANSPLANTACIJU BUBREGA! U ponedeljak počinju bolnička ispitivanja u Istanbulu!
Foto: Zorana Jevtić

Operacija koju čeka dugo

DUŠKO VUJOŠEVIĆ IDE NA TRANSPLANTACIJU BUBREGA! U ponedeljak počinju bolnička ispitivanja u Istanbulu!

Trofejni trener će zbog toga morati, makar privremeno, da napusti posao selektora BiH

Objavljeno: 11:49h

Duško Vujošević je odlučio i ići će na transplantaciju bubrega.

Aktuelni selektor Bosne i Hercegovine je obavestio javnost u saopštenju da će 30. jula u Istanbulu početi sa ispitivanjima za proces transplantacije bubrega.

S obzirom na to da će mu priprema, sama operacija, a potom i period oporavka biti veoma dugi, on je poručio Košarkaškom savezu BiH da u narednom periodu, čim pre, donesu odluku o planovima i strategiji koji su najbolji za nacionalni tim.

Da li će Partizan opet u grupe Lige Evrope? Kvota na takav ishod kvalifikacija je 3,75, a pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman srpskih klubova u Evropi ove sezone.

Duško Vujošević će verovatno napustiti posao selektora BiH
Duško Vujošević će verovatno napustiti posao selektora BiH foto: Fonet

- Obaveštavam javnost da sam juče dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodložna, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Duško Vujošević godinama boluje od dijabetesa zbog čega ima problema sa bubrezima
Duško Vujošević godinama boluje od dijabetesa zbog čega ima problema sa bubrezima foto: Aleksandar Jovanović Cile

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju. Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rešenjima - piše u saopštenju Vujoševića.

Duško Vujošević godinama unazad ima problema sa radom bubrega zbog dijabetesa i do sada je morao da ide na dijalize, a prošle godine mu je i amputiran domali prst na levoj nozi kako ne bi došlo do gangrene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.