KAO I ŠTO SMO OČEKIVALI! Reprezentacija Srbije u basketu izdominirala na kvalifikacionom turniru i plasirala se na prvenstvo Evrope! (FOTO)
Foto: Marina Lopicic

Bravo majstori

KAO I ŠTO SMO OČEKIVALI! Reprezentacija Srbije u basketu izdominirala na kvalifikacionom turniru i plasirala se na prvenstvo Evrope! (FOTO)

Na ovaj način Srbija je obezbedila mesto među 12 najboljih evropskih ekipa koje će se takmičiti za titulu najbolje na šampionatu u Bukureštu

Objavljeno: 23:34h

Na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo u basketu 3x3, koji će se održati u Bukureštu od 14. do 16. septembra 2018. godine, reprezentacija Srbije ostvarila je cilj i plasirala se na kontinentalni šampionat.

Turnir u rumunskoj Konstanci je održan ovog vikenda, a naša muška seniorska reprezentacija nalazila se u grupi A sa Litvanijom i Gruzijom. Mečevi u grupnoj fazi su bili predviđeni da se igraju u subotu u poslepodnevnim časovima, međutim vremenske prilike u Konstanci su naterale domaćine da započnu takmičenje u zatvorenom prostoru, da bi se poslepodnevni program odigrao na otvorenom. Nažalost, došlo je do pljuska, što je osim prekida samog meča nateralo domaćine da ceo program premeste u nedelju.

Reprezentacija Srbije po povratku sa nedavno završenog Svetskog prvenstva
Reprezentacija Srbije po povratku sa nedavno završenog Svetskog prvenstvafoto: Dragan Kadić

Reprezentacija Srbije je tako posle dugog čekanja konačno izašla na teren u Konstanci i uspela je da savlada Litvaniju sa 21:15, da bi u drugom meču grupe savladali i Gruziju sa 22:12, čime je obezbeđeno prvo mesto. Za plasman na EP Srbiji je bilo potrebno da nadigra i protivnika u četvrtfinalu, što je bila Rumunija.

Protiv domaćina je izjednačena borba vođena samo u uvodnim minutima meča, kada je Rumunija imala i prednost od 5:3, nakon čega je naš tim preuzeo potpunu inicijativu i poveo ubrzo i sa 13:6, da bi na kraju konačan rezultat bio 21:14 za "orlove".

Na ovaj način Srbija je obezbedila mesto među 12 najboljih evropskih ekipa koje će se takmičiti za titulu najbolje na šampionatu u Bukureštu, a podsećamo da će na EP putovati zajedno sa ženskom reprezentacijom koja je vizu overila prošlog vikenda u Andori.

Basketaši Srbije su na ovom kvalifikacionom turniru nastupali u sastavu: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, dok su stručni štab činili selektor Goran Vojkić i trener Danilo Lukić.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ RUSIJE: Ona je prva zvezda Mundijala! Kurir pored PORNO DIVE koja je zaludela svet (18+, KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.