ŠTA ĆE IM TO?! Denver ima nameru da draftuje Jokićevu kopiju!
Foto: AP

Vole visoke igrače nema šta

ŠTA ĆE IM TO?! Denver ima nameru da draftuje Jokićevu kopiju!

Itan Hap visok je oko 210 centimetara, pokriva poziciju centra i prošle godine je za Viskonsin beležio 17,9 poena, osam skokova i 3,7 asistencija

Objavljeno: 18:00h

Hap je student Univerziteta Viksonsin, i on bi u junu ove godine trebalo da izađe na NBA draft, koji se održava u Bruklinu u Barklis Centru 21. juna.

Hap je pre nekoliko dana prisustvovao probnim treninzima u trening centru Nagetsa gde je pokazao šta ume u igri pod obručima, a posle je izašao i pred sedmu silu gde je rekao da "igru gradi po modelu Nikole Jokića".

- Iskreno, Džokera dosta gledam. Sa njim me pojedini i porede. Očigledno je da je on mnogo bolji šuter, ali imamo sličan osećaj za dodavanje i odlično kontrolišemo loptu za igrače naše visine. Nikola je sjajan igrač, uvek je zabavno gledati ga - rekao je Hap, a prenosi Denverpost.

Itan Hap visok je oko 210 centimetara, pokriva poziciju centra i prošle godine je za Viskonsin beležio 17,9 poena, osam skokova i 3,7 asistencija. Takođe postoji mogućnost da se Hap vrati na Koledž naredne godine, pošto nije pronašao adekvatnog agenta koji bi ga zastupao na predstojećem draftu, pa se predviđa da se moguće neće ni naći među 60 pikova na Draftu 21. juna.

Hap bi možda mogao da poseti Miška Ražnatovića, koji je baš njegovom uzoru pomogao u toku karijere, obavljavši baš deo posla koji trenutno predstavlja problem mladom košarkašu.

- Voleo bih da budem izabran u kasnoj prvoj rundi, ili u početku druge - kazao je Hap, koji ističe da postoji mogućnost da odigra četvrtu, poslednju, sezonu za Univerzitet Viskonsin. Denver na predstojećem NBA draftu ima 14, 43. i 58. pika i pojedini mediju u SAD spekulišu da bi Nagetsi mogli da iskoriste jedan od dva pika iz druge runde kako bi uzeli Hapa, koji bi onda imao mogućnost da radi direknto sa Jokićem . Postavlja se pitanje, žašto Denver hoće još jednog visokog igrača u svom timu, a pogotovo igrača koji je po mnogima kopija Jokića. Sem ako Jokara nije odlučio da ne produži saradnju sa timom iz Kolorada, pa se Nagetsi ovim potezom osiguravaju za takvu mogućnost.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.