Dobija li Itudis otkaz? Ako njega pitate - NE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Sedat Suna

UTISCI SE SLEŽU

Dobija li Itudis otkaz? Ako njega pitate - NE! (FOTO) (VIDEO)

Šta to kaže Jasikevičijus o velikom uspehu njegovog tima

Objavljeno:

Trener Žalgirisa Šarunas Jasekivičijus rekao je danas da je ponosan na svoje košarkaše i klub što su pobedili moskovski CSKA u utakmici za treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Beogradu.

- Čestitam igračima, navijačima i celom klubu na sjajnoj sezoni. Igrali smo sjajnu košarku tokom cele sezone. Ponosan sam na njih na svemu štu su uradili, a posebno danas - rekao je Jasekivičijus novinarima posle utakmice.

Žalgiris je danas u Beogradskoj areni sa 79:77 pobedio CSKA iz Moskve u utakmici za treće mesto.

- Igrali smo sjajno, ali smo se onda malo opustili, kao da je došlo do nekog grča, mislili smo da je gotovo, a protiv ekipa kao što je CSKA ne sme da bude opuštanja. Malo je nedostajalo da platimo cenu. Ipak, to ništa ne umanjuje, ovo je odličan rezultat - rekao je trener Žalgirisa.

Legendarni litvanski košarkaš dodao je da je ponosan na karakter njegove ekipe i rekao da se nada da će ona imati "još mnogo fajnal-forova Evrolige u budućnosti".

Šarunas Jasikevičijus
Šarunas Jasikevičijus foto: Filip Plavčić

Odgovarajući na pitanje novinara da li je teži trenerski ili igrački posao, Jasekivičijus je kazao da je posao trenera "ludnica".

- Trenerski posao je ludnica. Jedan od najtežih poslova. Naravno, ima gorih poslova, ali ako upoređujemo posao trenera i igrača, ovo je znatno teže. Biti profesionalni igrač u nekom sportu je najbolji posao na svetu, dok u ovom ima mnogo više nervoze i tenzije - rekao je Jasekivičijus.

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis rekao je posle današnjeg poraza od Žalgirisa u utakmici za treće mesto u Beogradu da je nezadovoljan ostvarenim rezultatom na fajnal-foru Evrolige, ali da ne strahuje za svoj posao.

- Žalgiris je bio bolji u većem delu utakmice. Zaslužili su pobedu. Mi smo nezadovoljni rezultatom, jer je naša želja bila da osvojimo trofej. Ova utakmica za treće mesto, za ovu ekipu s pobedničkom mentalitetom... Imali smo drugačiji pristup, ali ponosan sam što smo se borili - rekao je Itudis novinarima posle utakmice u Beogradskoj areni.

CSKA je danas u utakmici za treće mesto u Beogradskoj areni izgubio od Žalgirisa sa 79:77.

- Čestitam Žalgirisu na pobedi. Borili smo se uglavnom na početku kada smo imali intenzitet i ritam, ali smo ponovo pali u trećoj četvrtini, imali smo loš procenat šuta za dva i slobodna bacanja. Pokušali smo kroz presing i odbranu da se vratimo, uspeli smo, čak i mogli do pobede u poslednjem minutu, ali u tome nismo uspeli - rekao je Itudis.

Itudis
Itudis foto: Fonet

Upitan da li strahuje za svoj posao posle neuspešnog fajnal-fora Evrolige, iako su posle regularnog dela bili prvoplasirani, on je odgovorio odrečno.

- Ne plašim se otkaza. Da se plašim otkaza, ne bih radio ovo što radim. Možda ste vi očekivali više i znate nešto više. Prošle godine i Real je bio dominantan tokom regularne sezone, pa ja na F4 doživeo dva poraza - rekao je Itudis.

On je kazao da se njegova ekipa i ranije nalazila u ovoj situaciji kada je na završnicama Evrolige igrala utakmice za treće mesto, ali da je tada pronalazila način da dođe do pobede.

- Borili smo se cele sezone, treću godinu uzastopce smo na F4. Pokazali smo borbeni duh i to me raduje. Pre smo u utakmicama za treće mesto uspevali da dođemo do rezultata i pored naših želja za titulom. Sada se okrećemo utakmicama u domaćem prvenstvu i daljim obavezama - rekao je Itudis.

A, šta o svemu kaže Vasa Micić?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.