KOŠARKAŠKA GROZNICA TRESE BEOGRAD: Centar obojen u žuto, Fenerovi navijači prave feštu, igraju basket na ulicama, a sa svih strana odjekuje - Obradović! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

navijačka priredba je počela

KOŠARKAŠKA GROZNICA TRESE BEOGRAD: Centar obojen u žuto, Fenerovi navijači prave feštu, igraju basket na ulicama, a sa svih strana odjekuje - Obradović! (FOTO) (VIDEO)

Najbrojniji fanovi su trenutno navijači turskog kluba, dok je nešto manje Litvanaca koji su stigli da podrže Žalgiris, Španci i Rusi se za sada dobro kriju

Objavljeno:

Beograd je danas, ali će biti i u naredna tri dana, epicentar košarkaškog ludila Evrope.

Fajnal-for Evrolige održava se u glavnom gradu Srbije, a počinje u petak, utakmicama polufinala.

Najpre će se za mesto u finalu boriti Fenerbahče, aktuelni šampion, i Žalgiris, najprijatnije iznenađenje sezone, i njihov meč u Beogradskoj areni od 18 časova.

Navijači Fenerbahčea su trenutno najbrojniji u Beogradu
Navijači Fenerbahčea su trenutno najbrojniji u Beogradufoto: Filip Plavčić

Nekih sat vremena po završetku te utakmice, od 21h na terenu će se naći i ekipe Real Madrida i moskovskog CSKA, koji su drugi polufinalni par.

Kao što je i očekivano, na dan mečeva, ulice Beograda su preplavljene navijačima ova četiri tima koji prave feštu i stvaraju pravu onu košarkašku atmosferu.

Slavljeničku atmosferu prave navijači Fenerbahčea na ulicama Beograda
Slavljeničku atmosferu prave navijači Fenerbahčea na ulicama Beogradafoto: Filip Plavčić

U samom centru grada, čini se da je najviše pristalica turskog Fenerbahčea, što i nije neko iznenađenje, s obzirom na milionsku armiju navijača koje ima turski klub, njihovu privrženost, ali i geografski su najbliže Srbiji.

A post shared by Selcuk Ada (@selcukada) on

Najmlađi navijači Fenerbahčea su zaigrali i basket na Trgu Republike
Najmlađi navijači Fenerbahčea su zaigrali i basket na Trgu Republikefoto: Filip Plavčić

Kako je mogao da primeti naš fotoreporter na licu mesta, ulice su preplavljene ljudima u žuto-plavim obeležjima, majicama, dresovima, šalovima i drugim navijačkim rekvizitima, i za sada su uspeli da zasene uvek vatrene Litvance, ali i ostale navijače.

Navijači Fenerbahčea
Navijači Fenerbahčeafoto: Filip Plavčić

Očekivano, s obzirom na to da je trener turskog kluba Željko Obradović, a i da u ekipi imaju i dva srpska reprezentativca, Nikolu Kalinića i Marka Gudurića, jasno je da se non-stop skandiraju njihova imena, čime stavljaju do znanja koliko ih vole, ali i kako bi se malo i dodvorili svojim "domaćinima".

Najmlađi navijači Fenerbahčea
Najmlađi navijači Fenerbahčeafoto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO: Nikola Kalinić na poslednjem treningu Fenerbahčea pred početak fajnal-fora u Beogradu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.