Prošetali smo centrom Beograda i naleteli na Obradovićeve ratnike: Ono što su držali u rukama nas je ostavilo bez teksta! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

zatišije pred buru

Prošetali smo centrom Beograda i naleteli na Obradovićeve ratnike: Ono što su držali u rukama nas je ostavilo bez teksta! (VIDEO)

Sve u svemu mirna atmosfera, koju tu i tamo prošara nekoliko žutih dresova ili majica

Objavljeno: 23:18h

24 sata pre početka prvog meča polufinala Evrolige između favorizovanog Fenerbahčea u najvećeg iznenađenja ligaškog dela ekipe Žalgirisa, prošetali smo centrom Beograda s namerom da vidimo kako se provode i šta rade navijači učesnika fajnal fora. Iako je u Knezu bila užasna gužva, mogo više je bilo naših sugrađana nego gostiju iz Rusije, Litvanije, Španije i Turske. Čini se da je od svih njih, bilo najviše onih čije srce kuca za Fenerbahče.

Bilo ih je u finom broju, ali ne previše njih se jasnim obeležjima prvaka Evrope. Najveću grupu takvih (dvadesetak njih) smo videli kako sedi u jednom od lokala na kraju centralnog beogradskog šetališta, ali nažalost nisu bili previše raspoloženi za razgovor i druženje sa našim novinarom.

Rusi su se lagano uklopili u okruženje, a oni koje smo uspeli da primetimo, su uglavnom bili u porodičnom krugu.

Litvanaca sa obeležijima Žalgirisa skoro nigde, samo par momaka u manjim grupama od po dvoje troje, koji takođe su želeli da njihov boravak prođe neopažen.

A Španaca, ali bukvalno ni za leka. Sve u svemu mirna atmosfera, koju tu i tamo prošara nekoliko žutih dresova ili majica. Čak i grupa Fenerovih ultrasa koju smo videli, se mirno šetala podnožjem Kalemegdana. Izgleda da se svi štede za petak kada će verovatno preplaviti centralne gradske ulice i trgove satima pre početka polufinalnih utakmica. Jedini koji su bili raspoloženi za kratak razgovor su bila dva gospodina koji su došli da bodre Fener, a zanimljivo je da su u u rukama imali kese iz knjižare pune knjiga što je priznajemo nešto na šta nismo očekivali da naiđemo.

Pored toga što su došli da bodre svoj tim, izgleda da su odlučili da nauče nešto o svom domaćinu. Gosti iz Turske su imali samo reči hvale za našu prestonicu.

- Ovde je tako lepo, vreme je divno, grad je lep a ljudi su izuzetno druželjubivi - rekao je naš sagovornik.

A samouverenost pred fajnal for ne manjka kod pristalica tima iz Istambula.

- Smatram da smo favoriti na predstojećem Fajnal foru i da ćemo postati šampioni! - bio je jasan gost iz Turske. I za kraj je potvrdio da veruje u Željka Obradovića i svoj tim. Verujemo u njega, uvek. MI smo Obradovićevi ratnici! - završio je razgovor sa nama Navijač Fenerbahčea. Kako su oni doživeli Beograd, i šta misle o šansama svog tima na fajnal foru, možete pogledati u kratkom videu priloženom ispod.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić sa poslednjeg treninga Fenerbahčea pred početak fajnal-fora Evrolige

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.