Vujošević: Idem na truli Zapad, ali ostajem rusofil! Prija mi odlazak odavde

Ne odgovara mu politički pejsaž

Vujošević: Idem na truli Zapad, ali ostajem rusofil! Prija mi odlazak odavde

Trener crno-belih se nije uopšte dvoumio kada mu je stigla ponuda od slavnog francuskog kluba
Objavljeno: 13:52h

Posle nekoliko meseci bez angažmana, Duško Vujošević je spreman za novu trenersku avanturu i ponovo će se otisnuti van granica Srbije. Trofejni stručnjak već u subotu kreće put Limoža gde će preuzeti brigu o klubu slavne istorije i nimalo se nije dvoumio kada je dobio njihov poziv. Ko je sve odlepio od sreće što Vujošević ide u Limož? (FOTO) - Odlazak u zemlju velike kulture biće lekovit za mene. Prijaće mi odlazak iz ovog političkog pejsaža. Svaki moj gest, bilo na terenu ili van njega, bio je politički protumačen. Srbiji i Partizanu želim sve najbolje, ali ću ovog puta stvari posmatrati iskosa - rekao je za "Blic" uoči puta Vujošević i nastavio:

Gde to ide Vujošević? U klub slavne istorije koji je navikao na uspehe i grad dobrog konjaka! - Odlazim na truli Zapad, ali i pored toga ostajem rusofil u duši. Kačket sam promenio, ali ostajem isti. Iskusnog trenera očekuje novi susret sa svojim nekadašnjim učenikom Leom Vestermanom sa kojim je sarađivao u Partizanu, a pored njega još nekoliko francuskih košarkaša je prošlo kroz njegove ruke.
Sasa Pavlic Koky
- Ti momci imaju pre svega građansko i sportsko vaspitanje. Poseduju jednu osobinu koja je izuzetno retka na ovim prostorima - zahvalnost. Nemam iluziju da su svi tamo kao što su oni, ali će mi sigurno značiti iskustvo koje sam stekao u radu sa njima - kazao je nekadašnji trener Partizana. Pored Vestermana, još jedan igrač sa kojim je sarađivao je nedavno stigao u "grad porcelana", Lester Bo Mekejkeb.
Saša Pavlić Koky
- Dobro je što ću ih imati u timu i to će mi biti olakšavajuća okolnost. Prevashodno, jer oni znaju kako je raditi sa mnom i mogu unapred da pripreme ekipu i upute je u sistem rada sa mnom. (Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.